Sök i den här bloggen

Translate

måndag 5 mars 2018

"Maestro" av Geir Tangen (originaltitel: "Maestro")

Oj nu är det så där svårt för mig igen att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om en bok. Jag hade hört en del gott om "Maestro" och hade ganska höga förväntningar på den, men de motsvarades inte helt. På plussidan finns att storyn innehåller en hel del överraskningar och att den faktiskt sticker ut lite i hur historien är berättad. Men samtidigt tycker jag att det blir lite för mycket av allt och karaktärerna fastnar jag inte alls för. Boken är lättläst och hyggligt spännande, så efter att ha funderat en stund tror jag att det får bli ett neutralt medelbetyg.

Journalisten Viljar Ravn Gudmundssons liv och karriär är på väg utför. Från att ha varit den stora stjärnan på lokaltidningen i den norska småstaden Haugesund kämpar han numera med att bara hålla näsan över ytan och ta sig igenom dagarna. Han jobbar kvar på lokaltidningen men lusten att gräva fram nästa stora scoop är helt borta. En dag får Viljar ett mejl av någon som påstår sig vilja straffa människor som undkommit rättvisan genom att döda dem. Inte ens detta väcker någon större entusiasm hos honom utan han skickar mailet vidare till polisen. Men så när den personen som mailet antydde skulle dö verkligen gör det dras han ofrivilligt in i utredningen. Kriminalkommissarie Lotte Skeisvoll leder den och hon inser snart att hon har att göra med en mördare som hela tiden verkar ligga steget före och som är långt ifrån klar...

"Maestro" av Geir Tangen är den första boken i en serie om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson och kriminalkommissarie Lotte Skeisvoll. Jag kan tänka mig att läsa även nästa del för att se om serien lyfter.

"Maestro" finns också som ljudbok. Den är 11 timmar och 51 minuter lång och den är uppläst av Stefan Sauk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar