Sök i den här bloggen

Translate

lördag 7 april 2018

"Sändebudet" av Anders Gustafson och Johan Kant

Nu har jag gjort det igen! Börjat med fel del i en serie... Den här gången slog jag till med den tredje delen i en trilogi. Men det fungerar alldeles fint att läsa "Sändebudet" utan att först ha läst de två första delarna i Singöserien. Det här är en av de böcker jag fyndade på årets bokrea och den kan nog räknas som ett fynd faktiskt. Det är inte den bästa boken jag läst men den är ganska underhållande och det räcker riktigt långt ibland. Däremot hade jag kanske önskat mig lite mer spänning än den bjöd på. Det är ju möjligt att jag hade upplevt den på ett annat sätt om jag läst de två första böckernas serien om kriminalkommissarien Solbritt Andersson.

Kriminalkommissarien Solbritt Andersson och hennes kollegor håller på att utreda företaget Rankena Tech. Företaget verkar syssla med grov internationell brottslighet bakom de fina fasaderna. Samtidigt hittas ett lik i hamnen vid Svartklubben utanför Singö. Den döde mannen är en tillbakadragen man med militär bakgrund som bott vid havet i hela sitt liv. Kan han verkligen har drunknat på så grunt vatten eller rör det sig om mord? Solbritt och hennes kollegor får fullt upp med att nysta ut allt. Och som om inte detta vore nog verkar det som att den skumma prästen, som är bror till den drunknade mannen, har lite för intima umgängen med unga flickor i församlingen. Kan han ha med allt det andra att göra?

"Sändebudet" är en helt okej bok och jag är inte alls främmande för att läsa mer av Anders Gustafson och Johan Kant. Det har nämligen blivit en liten kort fortsättning på denna trilogi och den fjärde boken om Solbritt Andersson heter "Änglabarnet" och den kommer i maj.

"Sändebudet" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 10 timmar och  19 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar