Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 4 juli 2018

"Polisen och den oförfalskade ondskan" av Gösta Unefäldt

Mitt i all härlig VM-yra 🇸🇪⚽️ har jag också hunnit lyssna på en ljudbok. Jag valde "Polisen och den oförfalskade ondskan" (som är 7 timmar och 58 minuter lång) eftersom den ingick i ett erbjudande men också för att jag gillade det somriga omslaget (vilket sedan visade sig vara höst...) Jag har inte läst eller lyssnat på något av Gösta Unefäldt innan och jag hade svårt att komma fram till om det var meningen att jag skulle skratta så mycket som jag gjorde eller om jag gjorde det pga sättet som Fredde Granberg läser upp den på. Oavsett vad så både roade och underhöll den här boken mig. Det är heller inget fel på spänningsdelen så betyget blir medel +. "Polisen och den oförfalskade ondskan" är första delen (tror jag...) i serien Polisen i Strömstad.

Tonårsdottern till en framstående företagare i Strömstad kidnappas. Föräldrarna får ett videoband där dottern vädjar om hjälp men det medföljer också en lapp som uppmanar dem att hålla polisen utanför. Föräldrarna är oense om det och medan pappan bestämmer sig för att försöka komma åt kidnapparna när han levererar lösensumman så har mamman kontaktat polisen. När sedan pappan inte kommer hem efter att ha åkt iväg för att överlämna pengarna står polischef Gustav Jörgensson och hans team plötsligt inför två försvinnanden. Ska de hitta offren och kidnapparna innan hela situationen spårar ur helt?

Jag gillade "Polisen och den oförfalskade ondskan" så pass mycket att jag som min nästa ljudbok valde att fortsätta på denna serie. Däremot vet jag inte hur mycket lästid det blir de kommande dagarna. Det beror till stor del på hur bra det kommer att gå för det svenska herrlandslaget i fotbolls-VM... Hittills har de imponerat mycket på mig!! ⚽️🇸🇪💙💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar