Sök i den hÀr bloggen

Translate

söndag 7 april 2019

"Broder Jakob" av Emelie Schepp

🌾 VĂ„ren Ă€r fylld av spĂ€nnande boknyheter och mĂ„nga av dem lĂ€ngtar jag/har jag lĂ€ngtat efter! 🌾 "Broder Jakob" Ă€r en av dem. Det Ă€r den femte boken i serien om Ă„klagare Jana Berzelius. Jag har lĂ€st hela serien och jag gillar det mesta av den. Emelie Schepp har onekligen skapat vĂ€ldigt intressanta och originella karaktĂ€rer och hon kan konsten att berĂ€tta en spĂ€nnande story. Precis som de andra böckerna Ă€r "Broder Jakob" lĂ€ttlĂ€st och fĂ€ngslande. Det var svĂ„rt att lĂ€gga ner boken innan den var utlĂ€st.

En regnig vĂ„rdag hittas en mördad kvinna i Strömmen i Norrköping. Det Ă€r det andra liket pĂ„ kort tid. OmstĂ€ndigheterna Ă€r likadana - bĂ„da offren Ă€r kvinnor, benen Ă€r hopsydda och kropparna hittas i Strömmen. En av poliserna gör kopplingen att mördaren försöker fĂ„ offren att se ut som sjöjungfrur, men varför? Ă…klagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar tillsammans med poliserna hitta kopplingar till fallet Simon Norell. Det Ă€r en ung man som mördat och styckat sin familj och sedan dess suttit inspĂ€rrad pĂ„ rĂ€ttspsyk i Vadstena. DĂ€r sitter ocksĂ„ Danilo Peña som funnits i Janas liv sedan de bĂ„da var barn. De hatar varandra och bĂ„da hoppas kunna hitta ett tillfĂ€lle dĂ€r de kan göra slut pĂ„ den andra, men sĂ„ lĂ€nge Danilo sitter inspĂ€rrad i Vadstena kommer inte det kunna hĂ€nda. Men Ă€r det sĂ„ att det Ă€ntligen öppnas en möjlighet för att han ska kunna bli fri?

För er som inte upptÀckt den hÀr serien sÄ Àr det dags nu! Börja med första delen. Jag lovar att det inte kommer att dröja lÀnge innan ni kommit till "Broder Jakob" sÄ att ni kan ansluta till vÀntandet pÄ nÀsta del. Vill ni lÀsa om de fyra första böckerna i serien sÄ sök pÄ författarens namn i sökrutan ovan.

För er som föredrar att lyssna pĂ„ böcker sĂ„ finns "Broder Jakob" Ă€ven som ljudbok. Den Ă€r upplĂ€st av Gunilla Leining och den Ă€r 10 timmar och 12 minuter lĂ„ng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar