Sök i den här bloggen

Translate

lördag 26 oktober 2019

"Albino" av Mons Kallentoft och Anna Karolina

Den sjätte delen i serien om Zack (Herkulesserien) heter "Albino" och jag har precis läst den. Över lag har jag tyckt väldigt mycket om de här böckerna och den känslan finns kvar även efter den här boken. Precis som i de tidigare delarna så är det ett högt tempo, skruvat och väldigt brutalt. Serien är helt enkelt inte något för den känsliga.

Strax efter att en man hittats mördad efter en utekväll kidnappas en kvinnlig modell efter en visning. Det som kopplar samman de bägge händelserna är att båda offren är albiner. Särskilda enheten, där Zack Herry och hans kollegor arbetar, får hand om utredningen och det finns delar som pekar mot att det kan handla om vit medicin och handel med kroppsdelar från albiner. I vissa delar av världen kan detta inbringa mycket pengar och nu befarar de att denna smutsiga handel hittat till Stockholm. Zacks privatliv kompliceras samtidigt ytterligare då hans relation till Hebe tar en vändning som kommer förändra allt...

Jag tycker väldigt mycket om böckerna i den här serien och det är nästan omöjligt att få nog av karaktärerna. Det enda man vill är att få läsa vidare... "Albino" är en perfekt bok för mörka höstkvällar 🍁🍂

"Albino" (som är den andra boken Mons Kallentoft och Anna Karolina skriver tillsammans) finns också som ljudbok. Den är uppläst av Björn Bengtsson och den är 10 timmar och 39 minuter lång.

De fyra första böckerna i den här serien skrev Kallentoft tillsammans med Markus Lutteman. Vill ni läsa om någon av dem så sök på författarnas namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar