Sök i den här bloggen

Translate

lördag 5 oktober 2019

"Dotter saknad" av Anna Jansson

Jag har inte läst så mycket av Anna Jansson eftersom många av hennes böcker finns att se i TV-format. Men nu har hon påbörjat en ny serie om kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen och jag såg då min chans att kunna följa den från början. Jag tycker att "Dotter saknad" är ganska bra, hyggligt spännande men tempot är lite lågt och då känner jag också att boken blir för lång... Men helheten får absolut godkänt och jag har alla intentioner att fortsätt följa inspektör Barks fortsatta utredningar.

De senaste fem åren har kriminalinspektör Kristoffer Bark vandrat utmed Hjälmarens strand och letat efter sin dotter Vera som försvann under hennes möhippa. Outtröttligt har han letat efter henne sedan dess men inte kommit närmare lösningen på försvinnandet. Tre året efter Veras försvinnande försvann ytterligare en ung kvinna på samma plats, undersköterskan Camilla. Inte heller efter henne har man funnit speciellt många spår. När nu Bark får chansen att ta över utredningen om Camilla står det klart för honom att den polis som hade fallet från början gjorde en usel insats. Utseendemässigt påminner Vera och Camilla om varandra och Bark inser att det finns ännu en ung kvinna som liknar dem som nu kan vara i fara. Han kämpar tillsammans med sin nybildade utredningsgrupp att finna förövaren innan fler kommer till skada och han hoppas att han på köpet ska få veta vad som hände hans dotter.

"Dotter saknad" är som sagt helt okej och den bjuder också på lite överraskningar vilket höjer betyget. Utöver det så slutar boken också med en cliffhanger som gör att man inte kan annat än längta efter nästa del i serien som heter Bergslagens blå. 🧡

Vill ni hellre lyssna på denna bok så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Niklas Engdahl och den är 11 timmar och 59 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar