Sök i den här bloggen

Translate

fredag 29 maj 2020

"Utom rimligt tvivel" av Gary Bell (originaltitel: "Beyond reasonable doubt")

Först vill jag tacka Lind & co för den här boken! 💙 Om den inte dykt upp i brevlådan så skulle jag nog inte ha läst den eftersom jag helt missat den.  "Utom rimligt tvivel" är en advokatdeckare så det blir en hel del brittisk juridik i storyn, men den är också en spännande och intressant mordhistoria med lite överraskande vändningar. Även om tempot inte är så högt hela tiden så tycker jag att den är klart läsvärd.

Överrättsadvokaten Elliot Rook är en framgångsrik och respekterad jurist. Men han har också hemligheter. I decennier har han dolt sitt förflutna och inte varit helt uppriktig gällande sin bakgrund. När en oidentifierad kvinna från Mellanöstern hittas brutalt mördad i utkanten av Rooks hemstad Nottingham blir rasisten Billy Barber anklagad för mordet. Han vill ha Rook som advokat och hotar med att avslöja deras gemensamma förflutna om han inte ställer upp. Som assisterande i fallet tar Rook praktikanten Zara Barnes och även hon har en del att förlora på fallet. Att hon dessutom är mörkhyad gör det hela ännu mer speciellt. Utgången verkar uppenbar eftersom Barber vägrar berätta vad han egentligen gjorde då mordet begicks men så plötsligt upptäcker både Rook och Barnes att saker inte är som de först verkade...

Jag tycker att det här är en bok som passar om man inte är ute efter isande spänning. Det är inte en bladvändare i högt tempo, men det är en intressant och (tyvärr) alltid aktuell story. För min egen del får vi se om det blir fler böcker av Gary Bell. Nu önskar jag er alla en fin helg! ☀️ Det kommer att komma mer lästips här de kommande dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar