Sök i den här bloggen

Translate

söndag 15 september 2024

"Offret" av Jenny Rogneby

Eftersom jag gillat de tidigare böckerna i den här serien (Medlaren Angela Lans) av Jenny Rogneby så blev jag glad när jag såg att den tredje delen, "Offret", hade kommit. Jag tycker att även den här boken är välskriven och hyggligt spännande, men jag tycker inte att den lever upp till samma nivå som de två första delarna. Det där lilla extra saknas här, men som jag skriv innan så är det en bra deckare så den är absolut läsvärd 🧡 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 30 minuter lång. 

Vill ni veta mer om de två första delarna i serien så söker ni på författarens namn i sökrutan ovan.

torsdag 12 september 2024

"Helga alla medel" av Ida Axelsson och Åsa Bonelli

Jag är inte särskilt lockad av böcker som handlar om gängkriminalitet. Jag tror det beror på att det kommer för nära då det är så mycket av det runt omkring oss hela tiden. Det rapporteras ju dagligen om nya dåd i nyhetssändningar och tidningar och jag kan känna att det blir för mycket med också en bok på temat. Men eftersom jag gillade den här duons första bok, "Tyst vrede", så mycket så var jag tvungen att lyssna även på "Helga alla medel". Jag är glad att jag gjorde det för det är en väldigt välskriven, intressant, varnande, skrämmande och spännande bok som verkligen griper tag i läsaren/lyssnaren 🤍 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 55 minuter lång.

"Helga alla medel" är alltså den andra delen i Ida Axelssons och Åsa Bonellis serie om Billie Karlsson och jag ser fram emot att fortsätta följa henne och hennes true crime-podd Sanning framöver 🎧

måndag 9 september 2024

"Fristaden" av Lena Sundström och Jens Mikkelsen

Wow, vilken spännande och välskriven bok 💥 "Fristaden" är den första delen i Lena Sundströms och Jens Mikkelsens serie Kirseberg och det är som sagt en riktigt bra bok med en nervkittlande intrig och karaktärer som man gillar direkt från start 🧡 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 15 timmar och 27 minuter lång. 

Med en sådan här utomordentligt skicklig start på en serie så är det omöjligt att inte ha skyhöga förväntningar på fortsättningen 💛 Jag hoppas att den kommer vara minst lika bra och jag ser verkligen fram emot att lyssna på den 🎧 

lördag 7 september 2024

"Gällivaremordet" av Karin Färnlöf Clarin

Den fjärde och avslutande delen i Karin Färnlöf Clarins serie Gällivaremorden heter "Gällivaremordet" och det är tyvärr en lite blek avslutning på serien. Jag tycker att alla tidigare delarna är bättre än den här boken. Nu är det inte en dålig bok utan det är en helt okej deckare som är värd att läsas eller lyssnas på, om inte annat för att få veta hur allt knyts ihop 💙 Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 8 timmar och 51 minuter lång. 

Vill ni veta mer om de tidigare delarna i serien så söker ni som vanligt på författarens namn i sökrutan ovan.

torsdag 5 september 2024

"Gravglänta" av Mattias Edvardsson

Det här var en intressant start på en ny serie av Mattias Edvardsson 🧡 Handlingen börjar i maj 1989 för att så småningom flyttas till sommaren 1994 då det rådde fotbollsfeber i Sverige. Så det blir inramningen till de pojkmord som den unga polisassistenten Gunni Hilding och hennes kollegor måste lösa. Jag tycker att "Gravglänta" har det mesta av det jag uppskattar i en spännande deckare och tycker absolut att den är läsvärd 💛 Ljudboken är uppläst av Anna Maria Käll och den är 11 timmar och 40 minuter lång.

"Gravglänta" är den första delen i serien Brottsplats Söderslätt och jag ser verkligen fram emot fortsättningen 💥

måndag 2 september 2024

"Skuggvarg" av Frida Skybäck

Den tredje delen i Frida Skybäcks serie om Fredrika Storm heter "Skuggvarg" och den har jag lyssnat på nu. Jag tycker att det är en spännande deckare med en intressant story och helt okej karaktärer. MEN det är där (huvudkaraktärerna) som gör att jag inte ger högre betyg till de här böckerna för hur jag än kämpar så fastnar jag inte riktigt för dem. Men det är jag och det skiljer sig säkert från andra som läser eller lyssnar på dessa böcker. Som deckare så är de riktigt bra 💛 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 11 timmar och 36 minuter lång.

Jag ser fram emot att fortsätta följa den här serien framöver och samtidigt se om karaktärerna till slut lyckas nöta ner mig 🧡