Sök i den här bloggen

Translate

fredag 9 maj 2014

"Till döds" av Peter James (originaltitel: "Not Dead Yet")

Nu har jag läst den senaste boken av en av mina favoritförfattare! "Till döds" är den åttonde boken om kriminalinspektör Roy Grace och jag tycker att serien håller riktigt bra! Jag tycker att Peter James är en utomordentligt bra berättare och han kan konsten att variera intrigerna trots att det finns en röd tråd som följer med genom alla böckerna.

Brighton ska bli inspelningsplatsen för en Hollywoodproduktion om kärlekssagan mellan kung George IV och hans älskarinna Maria Fitzherbert. Den kvinnliga huvudrollen ska spelas av den världsberömda popstjärnan Gaia som ursprungligen kommer från staden. Det är stor uppståndelse bland lokalbefolkningen och filmatiseringen kommer att ge positivt uppsving för turismen, hoppas man. För det finns ett problem. Det finns en stor hotbild mot Gaia och strax innan hon lämnade USA mördades en av hennes assistenter som misstogs för att vara stjärnan. Roy Grace får ansvaret för hennes säkerhet. Han har dock redan fullt upp med en mordutredning. Ett styckat lik har hittats på en hönsfarm och eftersom armar, ben och huvud saknas har polisen problem med att fastställa likets identitet. Samtidigt väntar Roy och hans sambo Cleo sitt första barn. Och just därför kämpar Roy också med att få sin försvunna första hustru Sandy dödförklarad. Han vill gå vidare och under 10 år har inget hörts från Sandy och ingen har sett henne. Eller?

Har ni inte läst den här serien så gör det nu! Jag lovar att böckerna är mycket spännande, lättlästa och välskrivna. Nedan kan ni läsa om de sju första delarna.

"Levande begravd"
"Ett snyggt lik"
"Långt ifrån död"
"Död mans fotspår"
"Den enes död"
"Död som du"
"Död mans grepp"

2 kommentarer:

  1. Har bara läst 2 böcker av Peter James.
    Måste bli flera

    SvaraRadera