Sök i den här bloggen

Translate

lördag 6 februari 2016

"Döden till mötes" av Agatha Christie (originaltitel: "Appointment with death")

Jag kan verkligen inte sluta läsa Agatha Christies böcker... Den här gången blev det "Döden till mötes", som jag redan läst för länge sedan men som går utmärkt att läsa om. Det är lite det som är det fina med Christies böcker - man tröttnar inte på dem!

Under en semesterresa till Jerusalem korsars Hercule Poirots och familjen Boyntons vägar. Utan att han riktigt vet vad han bevittnar hör Poirot två personer tala om att det bästa vore att döda en kvinna. Senare, efter det att ett riktigt mord begåtts, förstår han vilka det var han hörde tala och att det var ett samtal om ett verkligt mord. Familjen Boynton styrs med järnhand av modern/styvmodern och hennes nu vuxna barn har knappt haft någon kontakt med andra människor innan de reser till Jerusalem på semester. Det är också fru Boynton som mördas och Poirot bestämmer sig för att ta reda på sanningen...

"Döden till mötes" är en klurig mordgåta och jag tycker att den är riktigt bra! Boken är lättläst och spännande och det finns även en psykologiskt intressant vinkel på storyn. Jag kommer definitivt att fortsätta läsa fler böcker av deckardrottningen framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar