Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 23 augusti 2018

"En helt vanlig familj" av Mattias Edvardsson

Det enda (gällande läsning) jag vill just nu är att bli wow:ad av en bok igen. Det är ett bra tag sedan jag verkligen kände mig knockad av något jag läst. Av den anledningen valde jag att köpa och läsa "En helt vanlig familj". Den hade fått så fina omdömen så jag tänkte att detta måste vara en kanonbok. Och visst den är riktigt bra och den har det där lilla egna som gör att den sticker ut, men den wow:ade mig tyvärr inte. Boken är spännande berättad ur alla tre familjemedlemmars vinkel och lättläst med sina korta kapitel. Storyn är okej, men jag tycker inte att den överraskar så mycket som jag hade hoppats på.

Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella är en helt vanlig familj. De bor i en fin villaförort till Lund och deras liv verkar vara perfekt.  Men en dag rasar tillvaron för familjen. Stella häktas som misstänkt för ett knivmord på en drygt 30-årig man. Föräldrarna står handfallna och frågande inför det som sker och på olika sätt försöker de göra allt för att hjälpa sin dotter. Men hur långt är de beredda att gå för att göra det? Var går gränsen för en präst och en jurist? Och hur väl känner de tre familjemedlemmarna egentligen varandra?

Mattias Edvardsson har skrivit en intressant bok som verkligen går på djupet i moral, vänskap, familjeband och rätt och fel. "En helt vanlig familj" är en bok som får en att fundera på vad en helt vanlig familj egentligen är. Finns de ens? Boken är helt klart läsvärd. Dock får jag själv fortsätta att leta efter en bok som tar andan ur mig...

"En helt vanlig familj" finns också som ljudok. Den är 13 timmar och 30 minuter lång och uppläst av Magnus Roosmann, Rebecka Hemse och Johanna Lazcano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar