Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 21 augusti 2018

"Smugglaren" av Tony Johansson

Jag kunde inte hålla mig från att lyssna vidare på Tony Johanssons serien om journalisten Erik Larsson och polisen My Englund. Det är bara en dryg vecka sedan jag lyssnade ut första delen, "Den tredje passageraren", men eftersom TV-utbudet för tillfället är mer än dåligt har jag haft gott om tid på kvällarna att lyssna på "Smugglaren". Jag tycker att även den andra delen är spännande och intressant. Ljudboken är 7 timmar och 30 minuter lång och precis som förra boken är den uppläst av Reine Brynolfsson.

En kall januaridag 2016 i Landskrona hittar två barn ett svårt bränt lik på en strand. My Englund får ansvaret för utredningen där mycket pekar på att det kan handla om mord, även om de först måste utesluta att det rör sig om en olycka. Mys tid är redan knapp eftersom hon har fullt upp med flyktingärenden och administration. På det privata planet är hennes äktenskap i gungning. Journalisten Erik Larsson har lämnat sitt frilansande och börjat på Sydsvenskan men han jobbar fortfarande gärna på egen hand. Han håller på med en bok om flyktingkrisen och har kommit långt med det arbetet. Hans nya chef Sofia vill dock gärna att han ska komma in i teamet och ger honom en hel del uppdrag. Bl.a. att bevaka storyn om liket på stranden i Landskrona...

Jag rekommenderar varmt denna bok. Både den och den första boken i serien är mycket läsvärda. Själv hoppas jag att jag snart kommer att få läsa eller lyssna på mer av denna författare!

(Läs om den första boken genom att klicka på titeln i början av detta inlägg.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar