Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 14 augusti 2018

"Den tredje passageraren" av Tony Johansson

"Den tredje passageraren" är den första delen i en serie om journalisten Erik Larsson och polisen My Englund. Jag har lyssnat på den och ljudboken är uppläst av Reine Brynolfsson och den är 8 timmar och 25 minuter lång. Handlingen i boken tar sin början strax efter 11 septemberdåden och storyn är både intressant och spännande.

En lokal högerextremist i Landskorna dödas i vad polisen tror är en smitningsolycka. Eftersom de varken har vittnen eller misstänkta så avstannar utredningen ganska omgående. Journalisten Erik Larsson har skrivit om händelsen men kommer av förklarliga skäl inte så mycket längre. Inte förrän han får kontakt med ett hittills okänt vittne. Då sker däremot en hel massa saker i en rasande fart och Erik tvingas till slut att inse att han inte kommer kunna få fram sanningen. 10 år senare kontaktas han återigen av en person som ger honom dokument som kan bevisa sanningen kring smitningsolyckan och allt som hände därefter. Återigen hamnar han i händelsernas centrum där han har den militära underrättelsetjänsten som mäktig motståndare.

"Den tredje passageraren" av Tony Johansson är en fartfylld och spännande bok som jag varmt rekommenderar. Jag har själv laddat hem den andra delen i serien nu och ser fram emot att så småningom lyssna på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar