Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 9 augusti 2018

"I egna händer" av Cecilia Sahlström

Nu har jag lyssnat på uppföljaren till "Vit syren" som jag lyssnade på för snart tre månader sedan. "I egna händer" är alltså den andra delen i Cecilia Sahlströms serie om kommissarie Sara Vallén och hennes kollegor vid Lundapolisen. Jag gillar den här storyn och tycker att den här andra delen är snäppet bättre än förra boken. Spänningen är bra uppbygd och karaktärerna känns verklighetstrogna. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 7 timmar och 42 minuter lång.

En man hittas död i en stuga på Västra Sommarstadens koloni­område. Han har mördats på ett sätt som förbryllar Sara Vallén och hennes kollegor. Dels känns mordet genomtänkt och planerat men samtidigt också impulsivt. Offret visar sig vara en socialsekreterare som alla bara har gott att säga om och ingen i hans närhet kan komma på en enda anledning till att någon skulle vilja ta livet av honom. Men när Sara gräver i mannens liv börjar sakta en annan bild träda fram.

Jag tycker att "I egna händer" är en intressant och spännande bok och jag rekommenderar den absolut. Och bestämmer ni er för att läsa eller lyssna på den så tycker jag att ni ska börja med första delen. Den kan ni läsa om genom att klicka på titeln i början av detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar