Sök i den här bloggen

Translate

söndag 8 september 2019

"Dockliv: grå melankoli" av Erik Axl Sund

ÄNTLIGEN har jag fått läsa den andra fristående delenMelankoliserien av Erik Axl Sund (som är ett samlingsnamn för Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist)! Deras trilogi om Victoria Bergman ("Kråkflickan", "Hungerelden" och "Pythians anvisningar") är bland det bästa jag läst och även den här serien håller väldigt hög klass. "Dockliv" är uppföljare till boken "Glaskroppar" och det har varit en lång väntan på denna andra del. Har ni inte redan läst böckerna av dessa två författare så måste ni göra det nu!

Tonårstjejerna Nova och Mercy har stuckit från det HVB-hem de bor på. De har båda länge sålt sina kroppar och sedan de träffades har de varit så gott som oskiljaktiga. Kevin Jonsson utreder ett fall av sexhandel på nätet där en person kallad Dockmästaren använt sig av falska identiteter för att tvinga till sig bilder och filmer på unga flickor. Kevin själv bär på plågsamma minnen från barndomen och är fast besluten att bekämpa sådana här brott. Men efter hans pappas död kommer fler mörka hemligheter upp till ytan. Kan det han hittat verkligen stämma? Kevins jakt på Dockmästaren kommer göra att hans och de två rymlingarnas vägar korsas.

"Dockliv" är en mycket spännande och intressant bok och jag kan inte nog rekommendera den. Gillar ni deckare kan jag faktiskt lova er att ni inte vill missa den här boken!

(Vill ni läsa om författarnas tidigare böcker så klickar ni bara på respektive titel i början av detta inlägg.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar