Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 9 juli 2020

"Porträtt av döden" av Julie Hastrup (originaltitel: "Portræt af døden")

Nu har jag också lyssnat på den fjärde boken i Julie Hastrups serie om Rebekka Holm. Jag har ju betat av de här böckerna i ganska rask takt de senaste veckorna och tänkte att det var lika bra att fortsätta med även den här. Jag vet inte om min känsla beror på att jag lyssnat på dem så tätt men den här gången irriterade Rebekkas gnäll mig något osannolika mycket. Hon gråter, tycker synd om sig själv och misstror alla i sin omgivning precis hela tiden. Det mesta skulle kunna undvikas om hon i stället bara ställde en liten fråga då och då. Därför tror jag att det är dags för en liten paus från den här serien för min del, även om det skulle komma en till på svenska nu. Annars så är också "Porträtt av döden" (precis som de tidigare delarna) spännande och välskriven. Ljudboken är uppläst av Sofia Pekkari och den är 12 timmar och 11 minuter lång. 

En medelålders kvinna hittas död på en bänk vid en sjö i Köpenhamn. Offret är uppsminkat och klädd i märkeskläder som var moderna på 80-talet. Det hela ser ut som en tavla. Rebekka och hennes kollegor tar sig an fallet. De hinner knapp påbörja sin utredning förrän ännu ett offer hittas på samma bänk. Även hon är stylad på samma sätt och poliserna inser att de har att göra med en seriemördare. Och mördaren är redan på jakt efter nästa offer. Han hittar dem på en dejtingsajt för ”puma-kvinnor” och där har precis bibliotekarien Astrid lagt upp en profil...

Jag kommer att fortsätta med den här serien även om jag inte kommer att göra det precis nu. Jag hoppas att böckerna fortsätter vara lika bra och att Rebekka rycker upp sig lite... ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar