Sök i den här bloggen

Translate

söndag 25 oktober 2020

"Satanskäftarna" av Mons Kallentoft

En ny del i serien om Malin Fors är här och nu har jag haft glädjen att läs den! 🤍 "Satanskäftarna" är den trettonde boken om denna kriminalinspektör i Linköping och den fjärde boken på temat om de fem sinnena. Som vanligt är det väldigt lättläst, mycket tankar och funderingar men också spännande. Så klart har karaktärerna en stor betydelse när det gäller att hålla liv i en så här lång serie och på den fronten händer det en del i den här boken. 

En vårmorgon hittas en ung man mördad på Stångebrofältet i Linköping. Eftersom det ser ut som att han våldtagits blir Malins och Zekes första teori att det rör sig om ett hatbrott. Men lika skrämmande är det också att någon verkar ha bitit, ätit eller tagit tuggor av offret. Mannen bekräftas vara homosexuell och det stärker teorin om hatbrott, men han var också ett geni som jobbade på ett företag som bl.a. jobbade med läkemedelsforskning så även där kan det finns fiender och motiv. På den privata fronten är Malin nykär medan Zekes förhållande är på upphällningen. När ytterligare en homosexuell man hittas död börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare går lös och det skapar en stor oro bland stadens homosexuella. 

Mons Kallentofts "Satanskäftarna" är en läsvärd bok och det går att läsa den utan att ha följt serien från början. Men så klart får man mest ut av serien om man läser alla böckerna i rätt ordning. Vill ni hellre lyssna på "Satanskäftarna" så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Mirja Turestedt och den är 7 timmar och 50 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar