Sök i den här bloggen

Translate

söndag 18 oktober 2020

"Straffet" av Yrsa Sigurðardóttir (originaltitel: "Sogid")

Den andra och fristående delen i Yrsa Sigurðardóttirs serie om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar heter "Straffet" och jag har just lyssnat ut den. Första boken heter "Arvet" och den kan ni läsa om genom att klicka på titeln. Den var jag riktigt förtjust i och uppföljaren motsvarar de förväntningar jag hade på nästa del i serien. Det är spännande, intressant och karaktärerna fastnar hos mig. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 10 timmar och 42 minuter lång.

Tolv år efter mordet på en ung flicka öppnas en nedgrävd tidskapsel i Reykjavik. Den innehåller tio år gamla brev från skolbarn. Det som oroar är att man också hittar ett osignerat brev med en lista med initialer på framtida mordoffer. Huldar, som degraderats efter förra utredningen, sätts på att ta reda på om det kan finnas något verkligt bakomliggande hot eller om det bara rör sig om ett arg och frustrerat barn som agerat ut. Han vänder sig till Freyja för att får hjälp att analysera det. Hon vill helst inte ha med honom att göra, men eftersom hon också behöver upprättelse efter förra fallet hjälper hon honom ändå. Polisen får ett tips och man hittar två stympade händer. Man kan konstatera att de avlägsnats medan personen var vid liv, men ändå har polisen inte fått rapporter om någon saknad eller skadad person. När sedan ett bestialiskt mord sker på ett spektakulärt sätt kan man börja koppla offrens initialer till brevet och jakten på en långt ifrån klar mördare drar igång på allvar. 

"Straffet" är en spännande bok som jag tycker att ni ska läsa eller lyssna på, men börja gärna med första delen (om ni inte redan gjort det) för även om de är fristående så tror jag man får ut mest av böckerna om läser serien från början 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar