Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 25 november 2020

"Drömslottet" av Jenny Bäfving

Nu har jag lyssnat på en lite kortare julig feelgood-bok. Det är ändå mysigt att man kan blanda upp de lite längre böckerna med kortare historier. "Drömslottet" av Jenny Bäfving är charmig och lättläst och den bjuder på både vinter- och julstämning. Ljudboken är uppläst av Malin Janlöv och den är 4 timmar och 34 minuter lång. 

Stella har fått nog av hennes otrogna pojkvän och bestämmer sig för att lämna honom. Med bara någon månad kvar till jul börjar hon befara att det inte kommer bli någon riktig jul för hennes del. Hennes pappa har som vanligt planer med sin nya fru i Paris och vännerna verkar redan ha planerat sin julhelg. Men så hör hennes pappa av sig och berättar att han genom en vän kan hjälpa henne att hyra ett litet hus ute vid Stjärnhovs slott. Den lite slitna Villa Bellatrix är betydligt mer rustik än hon är van vid, men något i huset känns bekant för henne så hon bestämmer sig för att hyra det. Grannarna visar sig vara mycket trevliga och hon börjar känna sig hemma. Expojkvännen vill inte riktigt släppa taget och hon har svårt att stå emot honom. Hon börjar undra vem den mystiske välgöraren som lät hennes hyra huset är. Och vad har huset för betydelse i hennes familjs historia? 

Vill ni lyssna på eller läsa (boken finns också som e-bok) en kort och charmig julhistoria så är "Drömslottet" ett bra alternativ ❄️❄️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar