Sök i den här bloggen

Translate

lördag 28 november 2020

"Kalla spår" av Matt Goldman (originaltitel: "Gone to Dust")

Äntligen en utläst fysisk bok och äntligen en deckare igen! Det har ju blivit väldigt mycket jul/vinter-feelgood ett tag nu så det känns bra att ha läst något spännande igen! Jag vill också tacka Lind & co för att de skickade den till mig, även om det tog ett tag innan tiden för att läsa den infann sig. Jag tycker att "Kalla spår" är en helt okej deckare och den passar alldeles utmärkt att läsa nu eller i början av nästa år eftersom storyn är vintrigt inramad med mycket kyla och snö. Jag tycker dock inte att det är något som sticker ut med boken utan den är ganska ordinär i spänningsgenren. 

Det är vinter i Minnesota. Privatdetektiven och före detta polismannen Nils Shapiro ägnar större delen av sin vakna tid åt att jobba och samtidigt försöka komma över sitt havererade äktenskap. När hans vän och fd kollega Anders Ellegaard hör av sig och ber honom om hjälp med en mordutredning nappar han direkt. En kvinna har hittats mördad i sitt hem och hennes kropp och hem är täckt av innehållet från hundratals dammsugarpåsar. Detta gör polisens möjlighet att säkra spår efter förövaren så gott som omöjligt. Trots svårigheterna finns det i alla fall några personer i kvinnans liv som skulle kunna vara förövaren, så som exmaken, pojkvännen och en person offret verkar ha ringt väldigt ofta. Men när de börjar få fram information om offrets bakgrund dyker plötsligt FBI upp och kräver att de omedelbart avslutar utredningen. Shapiro och Ellegaard bestämmer sig då för att fortsätta på egen hand utan både polisens och FBI:s vetskap...

Vill ni hellre lyssna på "Kalla spår" av Matt Goldman så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Magnus Roosmann och den är 10 timmar och 7 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar