Sök i den här bloggen

Translate

söndag 22 november 2020

"Nio liv" av Emelie Schepp

Då var det dags för ännu ett av undantagen från jul- och vinterböckerna! Jag var bara tvungen att läsa Emelie Schepps senaste bok om åklagaren Jana Berzelius. Det är den sjätte delen i serien som utspelar sig i Norrköping med omnejd. "Nio liv" är lika nervkittlande och intensiv som de tidigare delarna och jag har slukat den i helgen. Därför är det en självklarhet att rekommendera er att läsa den (och såklart även de tidigare böckerna i serien, som ni kan läsa om genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan). 

En tidig aprilmorgon sprids en film på en ung man på Youtube. Han är misshandlad och har en sprängladdning fastsatt om kroppen. Poliserna känner igen mannen eftersom de dagen innan haft honom inne på förhör. De lyckas lokalisera var han är men kommer för sent och mannen dör i explosionen. Offret är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. De första tre knivmördades i Vrinneviskogen, men ingen har gripits för morden. Kan det röra sig om samma gärningsman? Kriminalinspektör Mia Bolander jobbar nu tillsammans med den nye utredaren Patrik Wiking för att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Mias ordinarie kollega Henrik är föräldraledig och han driver en egen utredning. I den är Jana Berzelius huvudmisstänkt. Jana själv dras också in i utredningen och hon vet nu att fallet har en direkt koppling till henne själv.

"Nio liv" är som sagt riktigt spännande och jag längtar redan efter fortsättningen ♥️ Föredrar ni att lyssna på böcker så finns boken också som ljudbok. Den är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 6 minuter lång.

1 kommentar: