Sök i den här bloggen

Translate

söndag 1 november 2020

"Irrbloss" av Elly Griffiths (originaltitel: "The Lantern Men")

Det är alltid lika kul med en ny bok av Elly Griffiths ✨ Även om "Irrbloss" är den tolfte delen i serien om Ruth Galloway så känns det inte gammalt och uttjatat. I stället är det som vanligt spännande att följa både den spännande intrigen och karaktärerna. Jag kan inte annat än att rekommendera den här boken men också hela serien. Jag har gått från att läsa den till att lyssna på dem, mest för att jag vuxit ur bokhyllan och av den anledningen numera måste vara mer sparsam i mina inköp av böcker. Ljudboken är uppläst av Angela Kovács och den är 10 timmar och 49 minuter lång. 

Ruth Galloway har blivit sambo, flyttat och fått nytt jobb. Men fallet med den dömde mördaren Ivor March kommer att föra samman henne med kriminalkommissarie Harry Nelson igen. March är dömd för mord på flera kvinnor men Nelson misstänker att han mördat minst två kvinnor till. March vägrar att berätta var de är begravda om inte Ruth tar sig an utgrävningarna. Hon går med på det och när hon och teamet gräver på platsen March avslöjat hittar de inte två utan tre mördade kvinnor. Kropparna är begravda nära en by vid kärren som sägs vara hemsökta av irrbloss. Nu börjar dock vissa tvivla på att March är mördaren och många i hans krets beter sig väldigt skumt och konstigt. Kan fel person dömts för morden?

"Irrbloss" är en perfekt bok att mysa upp i soffan med nu i november. Tänd lite ljus och leta upp en skön filt och försvinn in i boken... 💫 Det är mitt råd i höstmörkret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar