Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 11 december 2014

"Snögloben" av Amanda Hellberg

"Snögloben" har jag länge varit sugen på att läsa och eftersom jag nu är inne i mitt vinter/jul-tema vad gäller böcker så fick det bli att läsa den nu! Det är första boken av Amanda Hellberg som jag läst och jag blev ganska förtjust. Det är en blandning av deckare och spökhistoria och balansen mellan det normala och det övernaturliga är perfekt. Det är lite som Johan Theorins Ölandskvartett. Det finns något som inte går att förklara men det tar inte över så att det hela blir en fantasyhistoria.

Maja Grå har anslutit till polisens speciella insatsstyrka, Serious Crime Analysis team. Hon och kollegorna kallas till Wytham Hall utanför Oxford. Där har ett vinterbröllop hållits och på bröllopsnatten hittas den nyblivna maken mördad. Ett kraftig snöfall isolerar poliserna, familjen och gästerna på godset och i den kusliga miljön känner Maja obehag och ondska. Det finns också någon eller något som försöker nå fram till henne och få henne att förstå. Men vad är det hon ska förstå? Och hinner hon göra det innan någon mer kommer till skada?

Jag tycker att man ska läsa "Snögloben" om man gillar mysterier och lite lätta spökerier. Jag känner att jag absolut kan tänka mig att läsa mer av den här författaren! "Snögloben" är den fjärde delen i serien om Maja Grå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar