Sök i den här bloggen

Translate

lördag 4 november 2017

"Ta min hand" av Lisa Bjurwald

Med en mycket besk eftersmak lägger jag ifrån mig den nu utlästa boken "Ta min hand" av Lisa Bjurwald. Det är en plågsam beskrivning av en hemsk verklighet och jag klarade inte av att sträckläsa den, utan var helt enkelt tvungen att ta en paus emellanåt. Inte för att boken är dålig, tvärtom, men  skildringen kryper in under skinnet. Efterordet talar också tydligt om att det är mycket som baseras på verkligheten. Bjurwald har skrivit en stark och hemsk, men samtidigt viktig och bra bok.

Rebecka Born, specialpolis vid Sektionen för särskilda hot (SSH), stängs av från sin tjänst för sin hantering av ett internationellt traffickingfall. Samtidigt får hon ett tips om att flyktingbarn verkar försvinna spårlöst. Först avfärdar Rebecka tipset men när ytterligare tips om samma sak når henne börjar hon göra privata efterforskningar. Det leder henne till Darknet, internets mörka del, och det hon möts av där får hennes värsta farhågor att besannas...

Jag har inte läst Lisa Bjurwalds förra bok, "Tills bara aska återstår" (som är den första boken om Rebecka Born). Trots att en del av handlingen i den boken avslöjas i "Ta min hand" så känner jag att jag nog ändå kommer att göra det så småningom. Det jag däremot är helt säker på är att jag kommer att hålla ögonen öppna efter nästa bok.

2 kommentarer:

  1. läste den förra, den var jätte bra !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra för jag vill gärna läsa den också! :)

      Radera