Sök i den här bloggen

Translate

fredag 19 juli 2019

"Skuggspelet" av Anna Bågstam

Äntligen har jag läst den!! "Skuggspelet" av Anna Bågstam. Det är andra (och fristående) delen i hennes serie som utspelar sig i Lerviken. "Ögonvittnet", som första delen heter, knockade mig helt och "Skuggspelet" är minst lika bra! Jag kan knappt bärga mig till bok nummer tre kommer och det känns som att väntan på den kan komma att bli plågsam...

Harriet Vesterberg jobbar som civilutredare vid Landskronapolisen. En kväll upptäcker hon ett meddelande på sin telefon. Det är hennes bästa vän Lisa som skriker på hjälp. Det verkar som om någon fört bort henne. Harriet bryter mot både order och regler eftersom desperat vill hjälpa till att hitta Lisa. När Lisas sambos träningsverksamhet strax därefter brinner inser Harriet och hennes kollegor att fallet är större än de först trott. När sedan ett lik flyet iland i det lilla fiskeläget Lerviken blir läget ännu allvarligare. Och som om inte detta vore nog förbereder sig poliserna också för att sköta säkerheten för ett toppmöte med EU:s migrationsministrar som ska hållas i Skåne. Att något stort är på gång står mer och mer klart men kommer man inse vad och hinna stoppa det innan det är för sent?

Har ni missat den här serien så är det dags att upptäcka den nu! Jag lovar er - ni kommer inte att bli besvikna. Detta är ett av mina hetaste tips på sommarläsning den här sommaren! ☀️ Anna Bågstam är enligt mig en av Sveriges för tillfället bästa deckarförfattare!

(Vill ni läsa om första delen i serien Morden i Lerviken så klicka på titeln i början av detta inlägg.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar