Sök i den här bloggen

Translate

lördag 5 september 2020

"Skuggan bakom dig" av Anna Jansson

Nu kan jag tipsa om ännu en höstig och spännande bok! Andra delen i Anna Janssons serie om kriminalinspektör Kristoffer Bark heter "Skuggan bakom dig" och jag gillade den massor. Spänningen är av den sorten att den smyger sig på och kryper in under skinnet för att stanna där till bokens slut. Att sedan också karaktärerna är intressanta och roliga är ännu ett plus. På något sätt är jag mer förtjust i den här serien än i Maria Wern-serien. Kanske för att detta är nytt och fräscht? Vem vet... men nu ser jag med förväntan fram emot fortsättningen för Bark och hans utredningsgrupp.

Kristoffer Bark och hans grupp av omplacerade kollegor jobbar i första hand med kalla fall. Nu har chefen bett dem ta en ny titt på fallet med Emelie Kartman, en lågstadielärare och ensamstående mor som för tio år sedan försvann och senare återfanns på botten av Lanna badgruva. Hon låg i en tunna genomdriven av ett hundratal tretumsspikar. Emelie hade utsatts för trakasserier och hot innan hon försvann och dessutom dog hennes man under konstiga omständigheter. Bark hinner bara konstatera att den gamla utredningen är full av brister innan de blir ombedda att utreda ett nytt dödsfall. Deras sjukskrivna kollega Sara Bredow har hittat sin man död och hon påstår att han måste ha mördats. Det står snart klart att familjen utsatts för liknande trakasserier som i Emelie-fallet. Kan samme mördare återigen vara i farten? 

Första boken i serien heter "Dotter saknad" och den bör man läsa först eftersom den här boken tar vid där den slutar. Läs om den genom att klicka på titeln. Så klart kan man också lyssna på "Skuggan bakom dig". Ljudboken är uppläst av Niklas Engdahl och den är 13 timmar och 51 minuter lång. Detta är ett av mina hittills hetaste boktips i höst! 🍂🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar