Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 27 december 2017

"En ljusets lek" av Louise Penny (originaltitel: "A Trick of the Light")

Eftersom jag inte fick min sista julbok i tid så fick det bli något helt annat under juldagen, nämligen en sommarbok. "En ljusets lek" utspelar sig under sommaren i den lilla kanadensiska byn Three Pines. Jag valde den eftersom det på omslaget står att det är Louise Pennys bästa bok hittills. Det tycker jag kanske inte att det är men den är helt okej, om än lite för lång. Den kunde lätt ha kortats ner lite grann och hållit ett högre tempo, vilket antagligen hade gjort den lite mer spännande. Storyn är annars bra och jag gillar karaktärerna i den här serien.

Konstnären Clara Morrow har äntligen fått en separatutställning och efteråt firar hon det genom att bjuda hem både branschfolk och vänner på en grillfest. Morgonen därpå, medan hon väntar på recensionerna, hittas en död kvinna i hennes trädgård. Kommissarie Gamache och hans team vid Québec-polisen kallas till byn. Under utredningen får de lära känna konstvärlden mycket väl. Bland all önskan om framgång råder det avundssjuka, beundran, kärlek och rent hat. Vem är det som mördat kvinnan som en gång var en mycket tuff, elak och hård konstkritiker?

"En ljusets lek" är den sjunde boken i den här serien. Jag har läst alla de andra, förutom en som jag missade. Ni kan läsa om dem genom att klicka på titlarna nedan.

"Mörkt motiv"
"Nådastöt"
"Den grymmaste månaden"
"Ett förbud mot mord"
"Ett ohyggligt avslöjande" (som jag då missat att läsa...)
"Begrav dina döda"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar