Sök i den här bloggen

Translate

lördag 16 december 2017

"Gruvdamen" av Daniel Svanberg

Nu frångick jag det där med vinter- och julböcker igen, men "Gruvdamen" är en bok som utspelar sig på hösten och i början av vintern och med den lilla kryddan av att vara lite av en spökhistoria så platsar den trots allt in bland typer av böcker jag vill läsa denna tiden på året. Daniel Svanberg har skrivit en lättläst bok, men eftersom den innehåller en del ganska osmakliga delar så behöver man ändå lägga ner den och ta en paus emellanåt. Det är inte någon av de bästa böcker jag läst men den är helt okej.

Den hyllade författaren Bergdahl hittas död i sitt townhouse på Upper East Side i New York. Han har tagit sitt liv genom att hänga sig. TV-producenten Jakob tar förlusten av sin mentor och vän väldigt hårt och han bestämmer sig för att resa hem till Sverige och besöka sin far som var barndomsvän med Bergdahl. Men innan han reser får han vet att han är ensam arvinge till den stora förmögenheten som författaren lämnar efter sig och på vinden i dennes hem i New York hittar Jakob bl.a. ett knastrigt gammalt ljudband där man kan höra hur två barn mördas... Vad hade Bergdahl för hemligheter och varför tog han sitt liv? Resan till Sverige blir förvirrande, känslosam, sorglig och familjehemligheter börjar sippra fram.

Gillar man spännande böcker med lite inslag av det övernaturliga och spöken så tror jag att det här är en passande bok. Som jag skrev ovan så innehåller den också en del osmakliga partier, och det på flera olika sätt, så man får inte ha en alltför känslig mage om man ska läsa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar