Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 21 december 2017

"Röd jul" av Klas Östergren

Som ni förstått vid det här laget så var det titeln på denna bok som lockade mig att lyssna på den nu. "Röd jul" av Klas Östergren är en julnovell och eftersom ljudboken endast är en halvtimme lång så kan jag inte gå in så mycket på handlingen utan att avslöja för mycket. Vad gäller julkänsla så innehåller den kanske inte så mycket av den varan men visst har novellen ett jultema. Uppläsare är Östergren själv. Tyvärr blir den jobbig att lyssna på eftersom det finns med "smaskande salivljud" som förstör en hel del.

Efter en häftig kväll på krogen är en ung man skyldig granhandlare Argus pengar. Av den anledningen är det den unge mannen som säljer en gran till överklasskvinnan Bonnie och får hjälpa henne hem med den. Han blir också ombedd att stanna och hjälpa henne sätta upp och ljussätta den samt till slut också klä den. Vad detta leder till får ni veta om ni lyssnar på ljudboken.

"Röd jul" kan man lyssna på om man vill men jag ser ingen direkt anledning till att rekommendera den. Dels för att den inte sprider någon härlig julkänsla men också pga den dåliga inspelningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar