Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 27 oktober 2020

"Kameleonten" av Jonas Moström

Den senaste tiden har jag haft lite mer tid att läsa fysiska böcker och det känns riktigt bra! Ljudböcker i all ära, men att hålla i boken man läser är en speciell känsla. Min senaste lästa bok är "Kameleonten" av Jonas Moström och det är den sjunde delen i serien om Nathalie Svensson, Johan Axberg och de andra medlemmarna i Nationella gärningsmannaprofilgruppen. Den är, precis som de tidigare delarna, lättläst och spännande och den bjuder på lite överraskningar. Alltså en alldeles utmärkt deckare. 

Advokaten Sophie Ceder blir strypt till döds under en massage på Sturebadet och de få bevis man hittar tyder på att det är seriemördaren Kameleonten som slagit till igen efter sju års uppehåll. För medlemmarna i gärningsmannaprofilgruppen blir det en kamp mot klockan för att kunna förhindra att fler faller offer för mördaren. Men det kommer också att bli mer personligt för dem än de kunnat föreställa sig. Kameleonten verkar vara inriktad på deras grupp och de får motta hot. Mellan Natalie och Johan är det en aning frostigt men Johan säger att han vill prata med Natalie om deras relation. Kommer de till slut kunna reda ut känslorna för varandra eller kommer det vara för sent då de äntligen kommer till skott?

Jag gillar hela den här serien och böckerna är så där lagom spännande och underhållande. Det går att läsa "Kameleonten" som fristående bok om man vill det, men jag gör som vanligt och uppmanar alla som inte redan läst serien från början att göra det 💙 "Kameleonten" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Marie Richardson och den är 11 timmar och 45 minuter lång. 

1 kommentar:

  1. Bra serie !! Även förra serien är bra.

    SvaraRadera