Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 31 juli 2024

"Blodland" av Kim Faber och Janni Pedersen (originaltitel: "Kvæler")

Äntligen har jag lyssnat ut "Blodland" av Kim Faber och Janni Pedersen. Jag har pausat den här boken flera gånger eftersom någon annan bok hela tiden lockat mer. "Blodland" är den tredje delen i serien om Martin Juncker och precis som de två första böckerna så börjar den lite segt och då är det svårt att komma in i handlingen. Men sedan tar det sig ordentligt och det blir både spännande och intressant 💛 Även detta liknar de två första böckerna. Ljudboken är uppläst av Niklas Falk och den är 14 timmar och 35 minuter lång.

Det är lite synd med böcker (som den här) som börjar trevande och segt för hur bra de än blir senare så tror jag att man tappar alldeles för många läsare innan dess. Speciellt nu när det finns ljudbokstjänster och man lätt kan byta till en annan bok utan att betala mer... Jag tycker att "Blodland" är läsvärd och jag vill lyssna på nästa del (som redan nu finns tillgänglig), men gissningsvis tar det en stund innan jag gör det pga ovan nämnda orsaker. Vill ni läsa mer om de två första delarna i serien så sök på författarnas namn i sökrutan ovan.

måndag 29 juli 2024

"Någon måste dö" av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede

Den här boken har funnits på min att läsa-lista ganska länge nu och till sist blev det av att jag lyssnade på den. "Någon måste dö" är den första delen i Nikki Kahn-serien av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede och det är en helt okej deckare som kanske inte helt motsvarade mina förväntningar. Boken får i alla fall godkänt med ett plus efter av mig 💛 och jag kan avslöja att jag redan har lyssnat på andra delen som jag kommer skriva om i ett senare inlägg. Ljudboken är uppläst av Jessica Pellegrini och den är 10 timmar och 43 minuter lång. 

Vad är det då som gör att boken inte levde upp till mina förväntningar? Egentligen kan jag inte helt sätta fingret på det, men den saknar det där lilla extra som gör att jag skulle golvas. Det är spännande men kanske lite stelt (i brist på bättre ord). Men jag tycker att det är en okej deckare och den är ju i alla fall tillräckligt bra för att jag skulle lyssna på andra delen också 🤍

lördag 27 juli 2024

"Där ingenting någonsin händer" av Hamit Aktas

Att följa upp en fullträff med en ny fullträff är få förunnat, men Hamit Aktas har definitivt gjort just det 🩵 "Där ingenting någonsin händer" är den andra delen i serien om John Messmer och den är lika välskriven, spännande och oemotståndlig som den första delen - "Med mörkret som vittne" (som ni läser om genom att klicka på titeln). Vill ni ha riktigt nervkittlande böcker att rysa med i hängmattan så rekommenderar jag de här två å det varmaste 🤍 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 7 timmar och 47 minuter lång. 

Det är så otroligt roligt att hitta en (för mig) ny författare som skriver riktigt bra hissnande spänning som Hamit Aktas gör 🖤 Jag är dock lite besviken på förlaget (Bokfabriken) som i skrivande stund (24 juli 2024, ja inlägget är schemalagt) inte ens har den här boken sökbar på deras hemsida. Fy skäms - för så här bra böcker och författare ska lyftas fram tycker jag! 🩷

fredag 26 juli 2024

"En skärva av sanning" av Krillan Ahlsén

"En skärva av sanning" är den tredje delen i serien om journalisten Iris Lund 🥀 Jag gillar den här serien och den här boken håller samma klass som de tidigare delarna. Det är lågmäld spänning med intressanta karaktärer och en intrig som kryper in så där lagom under skinnet på en 💛 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 9 timmar och 30 minuter lång. 

Krillan Ahlsén är skicklig på psykologisk spänning och bjuder ofta på lite överraskningar i sina böcker och det gör hon i "En skärva av sanning" också 🤍 Vill ni veta mer som de tidigare böckerna i serien så sök på hennes namn i sökrutan ovan.

torsdag 25 juli 2024

"Pastor Viveka och tanterna" av Annette Haaland

Jag letade efter en mysdeckare att koppla av med och valde till slut "Pastor Viveka och tanterna" av Annette Haaland. Jag kan inte säga att jag direkt fastnade för varken handlingen eller karaktärerna. Det är lite naivt och det blir aldrig något riktigt flyt i storynLjudboken är uppläst av Anna Maria Käll och den är 7 timmar och 42 minuter lång.

"Pastor Viveka och tanterna" är den första delen i serien Pastor Viveka 🦜 Man ska aldrig säga aldrig och "Pastor Viveka och tanterna" är trots allt den första delen i en serie så det kan lyfta i kommande böcker, men jag tror inte att jag kommer att fortsätta lyssna på den här serien.

tisdag 23 juli 2024

"Fyra famnar under marken" av Christina Larsson

Nu har jag lyssnat på den (så gott som) rykande färska boken "Fyra famnar under marken" av Christina Larsson. Det är den fjärde boken i den utmärka serien Agenturen och jag tycker att den är lika bra som de tre tidigare delarna 🤍 Det är högt tempo, nervkittlande, intressant och underhållande från början till slut. Utöver det så är karaktärerna så där fängslande att man bara vill veta mer om dem 🖤 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 14 timmar och 18 minuter lång. 

Den här serien är så bra att precis när man lyssnat ut en bok så vill man bara kasta sig över nästa 🩷 För min del är det en dålig sak eftersom jag är i fas med serien, men ni som inte redan har upptäckt den har något att se fram emot. Vill ni veta mer om de tidigare delarna så söker ni på författarens namn i sökrutan ovan.

måndag 22 juli 2024

"Älskarinnan" av Monica Rehn

"Älskarinnan" är den tredje boken av Monica Rehn som jag läser eller lyssnar på 🎧 Det är ingen serie utan alla böckerna är fristående från varandra. "Älskarinnan" är en spännande psykologisk deckare som bjuder på en hel del överraskningar 💍 Detta gör att jag ger den ett bra betyg och jag rekommenderar den till alla som gillar den typen av böcker 🖤 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 11 timmar och 47 minuter lång. 

Jag kommer definitivt att hålla ögonen öppna efter kommande böcker av Monica Rehn 🤍 Vill ni vet mer om hennes tidigare böcker så sök på hennes namn i sökrutan ovan. 

lördag 20 juli 2024

"Själarnas illusionister" av Tony Fischier

Ännu en fullpoängare av Tony Fischier 💥 "Själarnas illusionister" är den femte delen i serien om Niklas Ragnvik och boken håller samma höga klass som de fyra tidigare delarna 💚 Böckerna är så välskrivna och den nervkittlande spänningen blandas med en underbar humor vilket gör helheten alldeles galet bra 🤍 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 17 timmar och 49 minuter lång. 

Ni kan såklart läsa mer om de tidigare delarna här på bloggen genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Det finns bara en negativ sak med att "Själarnas illusionister" är utlyssnad och det är att väntan på nästa del känns alldeles för lång...

torsdag 18 juli 2024

"Blå skymning" av Rebecka Edgren Aldén

Den tredje delen i Rebecka Edgren Aldéns spänningsserie Sjöräddarna heter "Blå skymning" och det är den senaste boken jag lyssnat på 🧸 Jag gillar skärgårdsmiljön där serien utspelar sig, speciellt så här på sommaren. Det som utöver det lyfter serien är karaktärerna som jag absolut blivit charmad av 💙 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 11 timmar och 28 minuter lång. 

Vill ni ha välskriven psykologisk spänning i hängmattan på semestern så är "Blå skymning" ett bra val av bok 🛟 Jag tror inte att ni kommer att bli besvikna 🩵 Vill ni veta mer om de två första böckerna i serien och andra spännande böcker av den här författaren så sök på hennes namn i sökrutan ovan.

onsdag 17 juli 2024

"I ljuset från gryningen" av Emma Olofsson

Nu har jag lyssnat på den första delen i Emma Olofssons serie Alba 🎧 Jag tycker att "I ljuset från gryningen" är en intressant deckare där nutiden snyggt och spännande knyts ihop med det förflutna 🧡 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 6 timmar och 37 minuter lång.

"I ljuset från gryningen" är en perfekt sommar- och semesterbok så om ni inte redan läst den eller lyssnat på den så tycker jag att ni ska passa på att göra det i sommar ⛱ Jag ser fram emot att lyssna på fortsättningen när den kommer 💛 Vill ni ha andra boktips skrivna av den här författaren så sök på hennes namn i sökrutan ovan. 

måndag 15 juli 2024

"Post mortem" av Mikael Ressem och Ann-Charlotte Persson

Äntligen har jag lyssnat ut "Post mortem" som är den tredje delenKlaraserien av Mikael Ressem och Ann-Charlotte Persson 🩺 Jag började lyssna på den för ett tag sedan, men blev hela tiden distraherad av nya böcker så jag pausade den här boken en stund och började sedan om. När jag väl gjorde det så kunde jag inte sluta lyssna för den är verkligen spännande och bra 💚 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 44 minuter lång. 

Vill ni veta mer om de två första böckerna i den här serien så söker ni bara på författarnas namn i sökrutan ovan. Själv ser jag fram emot fortsättningen på serien 🤍

lördag 13 juli 2024

"Offer" av Jørn Lier Horst och Thomas Enger (originaltitel: "Offer")

Jag blir alltid så glad när det kommer en ny bok av Jørn Lier Horst eller Thomas Enger och när de dessutom skriver tillsammans så blir jag minst lika glad 💛 "Offer" är den femte delen i serien om Blix och Ramm och den är precis lika bra som de tidigare delarna (vilka ni kan läsa om genom att söka på författarnas namn i sökrutan ovan) 💥 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 13 timmar och 45 minuter lång.

"Offer" och de fyra tidigare böckerna i serien är otroligt spännande och karaktärerna är av typen man känner med och vill fortsätta följa. Den här serien har allt jag uppskattar när det gäller deckare så läs eller lyssna på den om ni inte redan gjort det 🤍

fredag 12 juli 2024

"Gasten" av Elinor Kapp

Den femte delen i Elinor Kapps serie Mord i skärgården heter "Gasten" och den har jag lyssnat på nu ⚓️ Jag tycker att det är en charmig serie där miljö och karaktärer är en viktig stomme för handlingen. Utöver det är böckerna hyggligt spännande och "Gasten" är inget undantag 🤍 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 7 timmar och 55 minuter lång. 

Är ni sugna på att få veta mer om de tidigare böckerna i den här serien så söker ni bara på författarens namn i sökrutan ovan. Jag tycker att de här böckerna är perfekt semesterläsning så ge dem en chans om ni inte redan gjort det 🩷 Nu önskar jag er en fin fredagskväll! 🌸

torsdag 11 juli 2024

"Rösten" av Jørgen Jæger (originaltitel: "Stemmen")

Jag fortsätter att beta av de första delarna i Jørgen Jægers serie om Ole Vik och Cecilie Hopen. Den tredje delen (utgiven på svenska) heter "Rösten" och den är nu utlyssnad 🩵 Det är en välskriven och spännande deckare, men kanske blev handlingen den här gången aningen utdragen. Men att jag känner så kan också bero på att jag har varit ganska trött de senaste dagarna och att jag därför haft svårt att hålla koncentrationen uppe. Boken är i alla fall läsvärd 🤍 Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 18 timmar och 29 minuter lång.

Vill ni läsa mer om tidigare eller senare delar i den här serien så söker ni bara på författarens namn i sökrutan ovan. Själv väntar jag på nästa bok som ska komma den 24 juli 💥

tisdag 9 juli 2024

"Begravningen" av Lena Karlin och Åsa Schwarz

Jag har varit nyfiken på den här serien ett tag nu så jag bestämde mig för att lyssna på den första delen, "Begravningen". Serien heter Kusinerna och är skriven av Lena Karlin och Åsa Schwarz. Jag tycker att handlingen i boken är lite naiv och jag fick inte direkt någon känsla för karaktärerna, men boken var så pass bra att jag ändå lyssnade ut den 💦 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 8 timmar och 2 minuter lång. 

Andra boken i serien ("Spelet") finns redan ute att lyssna på för den som vill. Om jag kommer att göra det beror mest på hur konkurrensen ser ut framöver. Lite nyfiken på hur det ska gå för kusinerna blev jag i alla fall... ⚔️

lördag 6 juli 2024

"Med mörkret som vittne" av Hamit Aktas

Jisses vilken spännande bok jag lyssnat på nu 💥 "Med mörkret som vittne" av Hamit Aktas har jag haft på min "att läsa-lista" väldigt länge, men någon annan bok har hela tiden klämt sig före. Nu såg jag att uppföljaren snart skulle komma så jag bestämde mig för att lyssna på den och jag kunde knappt pausa för att sova. Det är intressanta karaktärer, hissnade spänning och ett högt tempo. Alltså precis allt jag gillar hos en bra och välskriven deckare 🤍 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 10 timmar och 50 minuter lång.

"Med mörkret som vittne" är alltså den första delen i serien om kriminalkommissarien John Messmer och den är ett måste för deckarälskaren Ω Själv längtar jag efter den andra delen ("Där ingenting någonsin händer") som kommer som ljudbok den 23 juli 🎧🖤

fredag 5 juli 2024

"Skytten" av Anne-Marie Schjetlein

Anne-Marie Schjetlein har påbörjat en ny serie 🩺 "Skytten" är den första delen om sjuksköterskan Regina Starck och det är en helt okej deckare med ett väldigt samhällsaktuellt tema. Handlingen börjar med en gängskjutning på ett sjukhus och det är väl inte ett favoritämne hos mig, men jag tycker trots det att boken utvecklar sig på ett sätt som gör den läsvärd 💙 Ljudboken är uppläst av Marie Richardson och den är 11 timmar och 26 minuter lång.

Jag tycker inte att "Skytten" är lika bra som Schjetleins serie om läkaren Andreas Nylund (som "gästspelar" kort i början av den här boken), men den är helt okej. Om jag kommer fortsätta följa Regina Starks äventyr framöver vet jag inte just nu, men oddsen är väl hyggligt bra för att jag ska ge nästa del en chans i alla fall 🤍 Vill ni veta mer om författarens tidigare serie så söker ni på hennes namn i sökrutan ovan.

torsdag 4 juli 2024

"Sprängört" av Magnus Abrahamsson

Äntligen kom det en ny bok av Magnus Abrahamsson 💚 "Sprängört" är den tredje delen i serien Mord på Norröra och den är lika spännande och bra som de tidigare två böckerna i serien. Handlingen är klurig och snyggt berättade och karaktärerna är fängslande och intressant och tillsammans blir det en väldigt läsvärd deckare 🌿 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 13 timmar och 51 minuter lång. 

Självklart kan ni läsa mer om de tidigare delarna i den här serien här på bloggen. Ni söker bara på författarens namn i sökrutan ovan så hittar ni dem. Själv längtar jag redan efter nästa mysterium på Norröra 🖤

tisdag 2 juli 2024

"Solvargen" av Anna Breitholtz Monsén

Den tredje delen i Anna Breitholtz Monséns serie om den före detta polisen Lina Lantz heter "Solvargen" och den underhöll mig under förra veckans heta eftermiddagar och kvällar ☀️ Jag gillar den här serien och den här boken håller samma fina nivå som de två tidigare böckerna. Både handling och karaktärer får höga betyg av mig och gör böckerna läsvärda 💛 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 13 timmar och 21 minuter lång.

"Solvargen" passar perfekt för varma sommardagar då man inte orkar göra så mycket annat än att söka upp skuggan och lyssna på en spännande bok 🕶 💦 Vill ni veta mer om de två första böckerna i serien så gör ni som vanligt - söker på författarens namn i sökrutan ovan.