Sök i den här bloggen

Translate

lördag 21 december 2013

"Det femte vittnet" av Michael Connelly (originaltitel: "The Fifth Witness")

I en lucka i min adventskalender fanns den här boken, "Det femte vittnet", av Michael Connelly. Som vanligt när det gäller Connelly så var den lättläst, spännande och bra. Det här är en Mickey Haller-bok och även om de är bra så gillar jag dem med Harry Bosch lite mer. Det beror mest på att det blir lite för mycket domstolsförhandlingar i Haller-böckerna. Men det innebär inte att de är dåliga för Connelly är en mycket bra berättare så det hinner aldrig bli långdraget, segt eller tråkigt.

Mickey Hallers lilla advokatbyrå känner av de ekonomiskt tuffa tiderna och för att hålla firman flytande så har han koncentrerat sig på att hjälpa folk slåss mot  bankerna gällande sina utmätningsärenden. När en av hans klienter, Lisa, blir anhållen för att hon misstänks ha mördat en banktjänsteman tar han sig an det målet. Han vet inte vad han ska tro om Lisa för hon är en riktigt jobbig klient och snart upptäcker han att det inte kommer bli enkelt att få henne frikänd.

"Det femte vittnet" är en spännande och bra deckare och jag tycker absolut att den är värd att läsa, speciellt om man gillar Michael Connelly!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar