Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 16 februari 2010

GULD!!!!!!!!!!!!!!!!! ...och en fjärdeplats som kunde varit en medalj...

Björn Ferry, vilket lopp du gör!!! GRATTIS till OS-guldet!! Och är det någon jag unnar denna framgång så är det just Björn!! Fantastiskt!! Och vilken spänning han bjöd på... Det var väldigt väldigt starkt att sätta sista skottet efter att ha missat det fjärde i sista skjutningen! Och sedan är ju hans sista varv helt osannolikt bra!!


Men vad höll funktionärerna på med i skidskyttejaktstarterna?? Detta får ju inte hända!! Mänskliga faktorn pratades det om efter damernas lopp men så händer samma sak fast tvärtom i herrarnas... SKANDAL!!! Det är klart att ACO påverkas av denna katastrofala funktionärsmiss! Hon kommer iväg 12-13 sekunder för sent och vid första tidskontrollen i spåret ser det ut som att hon tappat massor på täten. Det måste ju bara sätta sig i huvudet på henne och kännas lite stressande. Om hon hade fått åka på den plats hon låg på i tävlingen gissar jag att loppet kunde sett annorlunda ut. Men visst hon säger själv att hon tog ut sig så mycket hon orkade, men jag tror att om hon fått vittring på fransyskan så hade hon kunnat ta henne. Att se att man tar in på personen före i spåret säger ju alla som sysslar med skidåkning att det är psykologiskt viktigt och man får en positiv känsla. Jämför det med Lucas Bauer som sa att han fick höra att Hellner tappade på 15 km och det gjorde att han orkade ta bronset... Jag tror att ACO:s fjärdeplats hade kunnat vara en bronsmedalj! MINST. För om Neuner känt ACO flåsande i nacken kanske hon blivit mer nervös på sista skjutningen och bommat fler skott... Men nu är det som det är och Sverige inkasserade ännu en fjärdeplats - den här gången under skandalösa omständigheter!!


Curlingherrarna fick en kanonstart på OS!! De slog Storbritannien och det är inte illa! Storbritannien som gjorde massor av misstag och det är kostsamt i curling. Kanske hade de drabbats av OS-nerver och det utnyttjade det svenska laget perfekt. Nu är det bara att fortsätta hålla tummarna för dem! Är lite osäker på om jag orkar sitta uppe och kolla på damernas första match men somnar jag så kommer jag hålla tummarna i sömnen ;-)


Morgondagen kommer också att bli ofantligt spännande med individuell längdsprint för både herrar och damer, damernas störtlopp och Tre Koronors öppningsmatch!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar