Sök i den här bloggen

Translate

lördag 12 februari 2022

"Den långa vägen hem" av Louise Penny (originaltitel: "The Long Way Home")

Jag ligger lite efter med Louise Pennys böcker om kriminalkommissarie Armand Gamache men sakta men säkert börjar jag komma ifatt. "Den långa vägen hem" är den tionde delen i serien och den har jag avnjutit nu. För ja, dessa böcker är en njutning. Från början läste jag böckerna i pappersformat och anledningen till att jag halkat efter var att jag fick en liten svacka i intresset för serien. Då bestämde jag mig för att lyssna i stället och det blev en nytändning för min del. Numera längtar jag efter att få lyssna vidare och fortsätta följa karaktärerna 🖤 Just "Den långa vägen hem" är kanske inte den mest spännande boken i serien men den är ändå bra. Tempot är riktigt lågt den här gången men i stället får man vara med och nysta upp ett mysterium som ingen egentligen visste fanns. Ljudboken är uppläst av Tomas Bolme och den är 14 timmar och 29 minuter lång.

Armand Gamache är numera lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser en och samma bok. Grannen Clara Morrow gör honom ofta sällskap men frågar aldrig om boken som alltid har bokmärket på samma ställe. Men en morgon avbryter hon honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Motvilligt erkänner hon till slut att hon vill ha hans hjälp att hitta Peter. Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec, och allt djupare in i Peter Morrows själ.  Resan tar dem till mynningen av St Lawrence-floden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det landet Gud gav Kain. Här konfronteras de med den skada som kan orsakas av en själ sjuk av synd...

Jag tycker att "Den långa vägen hem" är en fin och vacker deckare - det kan låta motsägelsefullt men läser man boken så kommer man förstå 🤍 Ni kan läsa om de tidigare böckerna i serien genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar