Sök i den här bloggen

Translate

lördag 19 februari 2022

"Fallvind" av Maria Adolfsson

Nu var det dags för en bok som jag längtat en del efter. "Fallvind" av Maria Adolfsson är den femte delen om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Doggerland - en fiktiv plats som jag fastnat för lika mycket som dess invånare. Det finns något rått som jag gillar med den här serien. Jag kan inte helt sätta fingret på vad det exakt är men kanske är det just det att man kan måla upp platsen i hjärnan utan att påverkas av något verkligt. Oavsett så är det en mycket bra deckarserie som jag verkligen tycker är läsvärd 🖤 Det man kan konstatera den här gången är att inte ens på en fiktiv plats som Doggerland lyckades man undvika covid-19. Ljudboken är uppläst av Angela Kovács och den är 11 timmar och 49 minuter lång. 

Två ungdomar hittas döda med bara ett dygns mellanrum i Doggerlands huvudstad Dunker. Karen Eiken Hornby är föräldraledig och njuter av det. Men en brand förstör hennes mammas hem och pga covid-19 känner sig inte Karen och Leo trygga med att bo tillsammans med mamman och hennes sambo utan överlåter sitt hus till dem. De själva flyttar hem till vänner. När Karens chef ringer och vill att Karen avbryter föräldraledigheten i förtid för att hjälpa till med utredningen av de två ungdomarnas död går hon lite motvillig med på det. Nu får hon arbeta ihop med den tillknäppta Astrid Nielsen, som inte vill berätta varför hon sagt upp sig. Samarbetet funkar trots allt okej och snart börjar de misstänka en koppling mellan dödsfallen. Frågan är om fler står på tur och varför någon bevakar Karen. Samtidigt knakar det lite i Leos och Karens förhållande då artisten Luna hör av sig och vill att Leo ska vara med på en spelning. 

Vill ni fly in i en annan värld så är den här serien ett perfekt val! Det går att läsa eller lyssna på "Fallvind" utan att först ha läst de tidigare delarna (som ni hittar mer om här på bloggen) men jag rekommenderar verkligen att man börjar från början eftersom alla böckerna är väldigt bra och spännande 🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar