Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 16 februari 2022

"En ateljé i Paris" av Guillaume Musso (originaltitel: "Un appartement à Paris")

Wow - Guillaume Musso har gjort det igen! Jag är så omåttligt förtjust i alla böcker jag läst av den här författaren. De är väldigt spännande och de är samtidigt så vackert berättade 💛 "En ateljé i Paris" är en otroligt bra bok som jag å det varmaste rekommenderar. Jag skulle kunna ösa ur mig superlativ här men tycker att det räcker med att skriva att den bör läsas (så förstår ni vad jag menar!) och söker ni på författarens namn i sökrutan ovan så hittar ni fler böcker och även de är mycket läsvärda 🤍 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 11 timmar och 56 minuter lång.

Polisen Madeline har rest från London till Paris för att få lite tid för sig själv och i lugn och ro tänka över sitt liv. På grund av en dubbelbokning blir hon dock tvungen att dela den ateljé som hon hyrt i hjärtat av Paris med författaren Gaspard. Han har kommit från USA för att skriva ostört. Atetelén har tillhört den mytomspunne konstnären Sean Lorenz. Denens sista tid i livet präglades av sorg efter att hans lille son  kidnappats och mördats. Under samma händelse vanställdes också hans mycket vackra fru och ingen av dem kom över förlusten. Lorenz dog och hustrun blev aldrig som förut igen. Både Madeline och Gaspard blir besatta av konstnärens öde och bestämmer sig för att spåra upp de tre tavlor han påstås ha målat strax före sin död. Finns sanningen om vad som egentligen hände i dessa tavlor? De inser snart att den nyckfulle konstnären bär på en fruktansvärd hemlighet och i sökandet efter sanningen kommer Madeline och Gaspard att tvingas möta sina egna demoner.

Jag längtar redan nu efter nästa bok av den här författaren för det är en ren njutning att få ta del av dem 💜 Har ni inte redan upptäckt den här författaren så gör det nu. Läs eller lyssna på "En ateljé i Paris", men också de andra böckerna som ni också hittar här på bloggen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar