Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 18 februari 2010

BRONS!!!!!

BRONS till Anja Pärsson!!!!! GRATTIS!!! Det var en riktig bragd!!! Till att börja med så var det väldigt modigt och bra av henne att ge sig ut i backen i dag också och jag är glad att hon bestämde sig för att köra - främst för hennes egen skull! Hon tog sig ner bra i störtloppet och även om hon då var en bit efter så gjorde hon ju ett bra åk med tanke på att det måste gjort ont och kraschen från i går måste ha funnits i tankarna! Och vilket slalomåk hon gör sedan. Hon tar bronset efter det hon var med om i går! Det visar vilken stor idrottskvinna och kämpe hon är!! Man kan inte bli annat än imponerad!!


Tre Kronors första match i OS var väl inte den bästa jag sett men huvudsaken är att de vann och jag hoppas att den också blev en bra "träning" för dem. Visst spelade de väldigt bra från och till men man tycker ju att de borde kunnat producera några fler mål... Personligen har jag tyckt att Foppa borde stannat hemma men jag erkänner nu att hans spelsinne kan komma att behövas! Han levererade några riktigt bra passningar under matchen och det är ju bara synd att inte lagkamraterna kunde göra några mål på dem.


Det fortsätter att gå dåligt för Helena Jonsson. Det känns som att hon inte kan lägga missarna bakom sig och ladda om och hennes nerver verkar inte ha hållit trots allt... Jag trodde de var orubbliga men tydligen inte. Hennes tårar efter dagens lopp oroar mig lite inför masstart och stafett men jag hoppas att hon inte tappar modet nu utan fortsätter att kämpa!! ACO och Anna-Maria Nilsson gör en helt okej insats, men helt okej räcker inte i OS. Där är det bara plats 1-3 och medaljer som räknas! Men deras insatser kanske kan ge oss en hygglig chans i stafetten men då måste Helenas självförtroende och nerver också hålla. Sedan är det så klart oroväckande att höra ACO säga att hon igen hade dåliga skidor (skärpning valla-teamet!!) och att hon kände sig trött.


Att Björn Ferry inte höll i dag tror jag kan förklaras av "guld-baksmälla". Jag tror inte att han mäktade med att ladda om. Det har vi sett förr under stora mästerskap. Har just sett hans tredje skytte och jag tror inte jag stannar uppe och tittar klart på detta. Bättre lycka i nästa lopp!


4 kommentarer:

 1. Intressanta inlägg. Jag tror du borde börja jobba som sportkrönikör. Du verkar vara född till detta. :-)

  CH

  SvaraRadera
 2. Tackar!! :-) Jo det vore en dröm och superkul!! Men man har ju ett riktigt jobb också...

  SvaraRadera
 3. Kan jobbet vara så viktigt ??
  Kanske om man har riktigt bra jobbarkompisar?! Sen är det ju lönen förstås, men pengar är ju inte allt.
  Testa på fritiden.
  Hoppas det blir anledning till en kommentar i kväll

  SvaraRadera
 4. Vi fick ju hur mycket som helst att jubla för på lördagskvällen!!! :-)

  Jo det är klart att jobbarkompisarna spelar en stor roll i hur kul och viktigt jobbet är... Precis som de kommentarer jag får här spelar in i hur kul det är att skriva!!!

  SvaraRadera