Sök i den här bloggen

Translate

lördag 8 augusti 2020

"Blodsband" av Edvard Fenvik

Det här är en mycket lovande start på en ny deckarserie skriven av Edvard Fenvik 💚 "Blodsband" är den första delen i serien om kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic vid Stockholmspolisen. Jag har hört en del gott om den här boken och det har onekligen gjort mig nyfiken så nu har jag lyssnat på den och jag är imponerad. Det är spännande från start till slut och karaktärerna fastnade direkt. Jag ser med förtjusning fram emot fortsättningen! 

För 25 år sedan avslutade fyra unga män sin militärtjänst med ett fylleslag på en Finlandsfärja. Innan de är i hamn igen så har ett brutalt brott begåtts. Nu 25 år senare begås ett brutalt mord i Stockholm. En man mördas och får sitt könsorgan bortskuret. Fallet hamnar på kriminalkommissarie Martin Jacobsson bord och han har de unga kriminalinspektörerna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic m.fl. i sitt team. När ytterligare ett lika brutalt mord rapporteras in skärps läget och snart har de en huvudmisstänkt. Att båda offren och den misstänkte är gamla bekanta står klart men har de hittat rätt förövare?

Som jag började inlägget så lovar "Blodsband" gott inför fortsättningen på serien. Jag ser redan fram emot att få läsa den. Jag valde att lyssna på boken, men så här i efterhand kan jag känna att jag gärna hade läst den fysiska boken. Men gjort är gjort. Ljudboken är i alla fall uppläst av Reine Brynolfsson och den är 10 timmar och 23 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar