Sök i den här bloggen

Translate

söndag 23 augusti 2020

"Oduglingen" av Viktoria Höglund

Jag hade helt missat uppföljaren till "Den som haver barnen kär" av Viktoria Höglund. "Oduglingen" är alltså den andra och fristående delen om psykologen Malin Dahl. Ljudboken är endast 2 timmar och 12 minuter lång och den är uppläst av Sofia Berntsson. Den är inte riktigt lika bra och inte heller lika spännande som den första boken, men den är trots allt lite överraskande. Det är alltid svårt att skriva om korta böcker för man vill inte avslöja för mycket, men en liten kort sammanfattning av handlingen ska jag försöka mig på.

Emil berättar för sin mamma att han bestämt sig för att lägga ner sin satsning på en karriär inom musiken. Detta efter att än en gång ha misslyckats med att komma in på musikhögskolan. Egentligen är det mammans dröm han försökt uppnå och nu är han brutalt ärlig då han säger detta till henne. Hon blir förtvivlad och strax därefter försvinner hon. Emil går hos psykologen Malin Dahl och av henne har han fått mycket stöd. Det är också för henne han berättar om oron över sin försvunna mamma. Varken hans pappa eller syskon vet var hon tagit vägen och nu oroar han sig att hon kan ha tagit sitt liv. Men han har också hittat ett hotbrev från en av grannarna. Kan denne ha gjort mamman illa? 

Är ni ute efter en kort liten deckare så kan "Oduglingen" vara ett bra val. Själv ser jag fram emot den tredje boken om Malin Dahl och den kommer alldeles snart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar