Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 18 augusti 2020

"Dockorna" av Katarina Wennstam

Nu har jag lyssnat på ännu en bok som jag sett fram emot ett tag! "Dockorna" av Katarina Wennstam är en del i hennes serie om polisen Charlotta Lugn och advokaten Shirin Sundin. Jag valde som sagt att lyssna på den och ljudboken är uppläst av Alexandra Rapaport och den är 12 timmar och 17 minuter lång. Boken är en bladvändare på många sätt. Karaktärerna växer genom serien, men det är också spännande och lärorikt att läsa den. Precis som det brukar vara med Wennstams böcker. 

Den framgångsrike manusförfattaren Julian Gross bjuder släkt och vänner på 50-årsfest och det blir ett hejdundrande kalas. Men något händer på festen och morgonen därpå hittas födelsedagsbarnet död på Söder Mälarstrand. Charlotta Lugn kallas till platsen och blir en del i utredningsgruppen. Spåren leder bakåt i tiden mot hennes tid som en mer oerfaren polis i Göteborg och då lagstiftningen såg annorlunda ut. Kan Julian Gross död ha med en serie gamla ouppklarade våldtäkter att göra? 

Jag hävdar ju bestämt att Wennstams böcker borde vara obligatorisk läsning i skolorna, "Dockorna" är inget undantag när det gäller det. Hon är så skicklig på att beskriva det skeva i samhället och samtidigt göra det mycket spännande och intressant 💛 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar