Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 25 augusti 2020

"Matthandlare Olssons död" av Karin Wahlberg

Jag valde nu att fortsätta med  Karin Wahlbergs serie om kriminalkommissarie Claes Claesson. Den sjunde delen heter "Matthandlare Olssons död" och kanske är det den bok jag tyckt sämst om hittills. Det blev lite rörigt med alla mattor och karaktärer och jag tror att det hade varit lättare att hålla ordning på allt om jag läst i stället för att lyssna, men nu har jag ju lyssnat på hela den här serien och det kommer jag fortsätta att göra. Den här ljudboken är uppläst av Torsten Wahlund och den är 14 timmar och 23 minuter lång.

Claes Claesson och hans fru, överläkaren Veronica Lundborg, har precis fått sitt andra gemensamma barn när den vänlige och snart pensionsfärdige matthandlaren Carl-Ivar Olsson i Oskarshamn hittas mördad i Turkiet. Detta leder till att Claes tvingas lämna familjen och resa till Turkiet för att tillsammans med turkiska kollegor försöka ta reda på vad som hänt. Blev han rånmördad eller finns det andra motiv bakom mordet? Hemma i Oskarshamn blir Annelie Daun, matthandlarens systerdotter tillika medhjälpare i butiken, förtvivlad över sin morbrors död och inte blir hennes tillvaro enklare när hon kommer Carl-Ivars mörka hemlighet på spåren...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag gillar den här serien! 🧡 Karaktärerna börjar kännas som gamla vänner och oftast är böckerna både intressanta och spännande. Jag har fortfarande ett par olästa kvar att se fram emot innan jag är ifatt utgivningstakten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar