Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 16 augusti 2018

"Gamla tiders skuld" av Anders Winckler

Den här boken köpte jag på Adlibris outlet. Jag tyckte att den lät hyggligt spännande men den var ganska seg och alldeles för lång. Den hade vunnit mycket på att kortas ner från sina dryga femhundra sidor. Det är absolut inget fel på idén och intrigen i "Gamla tiders skuld" av Anders Winckler men det blir lite för många förhör och lite för mycket detaljer kring allt så som läsare hinner man tröttna flera gånger. Trots det så läste jag faktiskt ut boken men jag får erkänna att jag skummade ganska mycket på slutet...

En vacker dag i juni cyklar fjortonåriga Angelica Abrahamsson hemifrån. Hon verkar gladare än vanligt vilket hennes mamma märker och gläds åt. Morgonen efter hittar man hennes sommarklänning och en sandal intill den gamla kvarndammens mörka vatten. Klänningen är prydligt hopvikt och Angelica är spårlöst försvunnen. Polisen teori är att hon dränkt sig. Tjugo år senare har ett gammal gäng med sex före detta fotbollsspelare återträff. De ska som för tjugo år sedan paddla kanot och campa. Men en av dem hittas snart mördad och kriminalinspektör Andreas Johansson vid NOA får avbryta sin semester för att bistå lokalpolisen med utredningen. Han kopplar snabbt samman mordet med Angelicas försvinnande men de andra poliserna är inte lika övertygande om att de båda händelserna hänger ihop...

"Gamla tiders skuld" är första delen i en serie men tyvärr gav den mig ingen mersmak så jag har svårt att tro att jag kommer att fortsätta att följa den.

"Gamla tiders skuld" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Lundgren-Hugg och den är 20 timmar och 5 minuter lång.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Kul att du hittat till min bok. Inte lika roligt att du tyckte den var seg och för lång. Men hellre ärlig och konstruktiv kritik än snäll-artigt beröm som inte är äkta. ;)
  Jag har skrivit om boken (tagit bort 45%) och hoppas få ut den förkortade varianten som pocket. Antar att det faktum att det gick att ta bort så mycket tyder på att du har en poäng (även om allt är en fråga om tycke och smak).
  När pocketen kommer skickar jag gärna ett exemplar!
  Nästa bok i serien kommer att vara ungefär hälften så lång, så får du tid över skickar jag gärna även den (när den nu kan tänkas komma ut).

  mvh
  Anders Winckler

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Nu vet jag inte vad jag ska skriva riktigt. Men du har rätt i att det är en fråga om tycke och smak och det jag skriver här på bloggen är ju min och bara min åsikt :) Jag försöker alltid att vara ärlig och konstruktiv så jag tackar dig för att du tog det jag skrev på det sättet.
   Sedan är jag av åsikten att alla har rätt till en "andra chans" så jag läser gärna den förkortade versionen av första delen om den ges ut och/eller så ska det nu också bli spännande att läsa andra delen :) Vill du skicka mig exemplar så tar jag tacksamt emot dem! :) Maila mig i så fall på nenne_life@hotmail.com så får du min adress.
   På återhörande! :)

   Radera