Sök i den här bloggen

Translate

fredag 30 oktober 2020

"Tio grisar nere" av Denise Rudberg

Det här är ju en bok man längtat mycket efter!! 💙 "Tio grisar nere" är som titeln antyder den tionde boken i Denise Rudbergs elegant crime-serie om Marianne Jidhoff och den håller samma stil och klass som de nio tidigare delarna. Man kan inte annat än älska karaktärerna i böckerna och så är det så där mysigt och spännande på en och samma gång och det gör att man inte kan släppa boken innan sista raden är läst. 

I nutid sker en dödsskjutning på en kvarterskorg på Östermalm. Bland offren finns flera poliser. De befann sig på krogen för att fira en födelsedag. Jidhoff och hennes grupp blir en del i utredningen som följer. Marianne tas tillbaka i tiden till 1993 då hennes man ledde en förundersökning efter en dödskjutning på Riche. Efter den händelsen försvann Sacha Jungfeldt, som drev nattklubben på Riche, spårlöst. Polisen letade aldrig riktigt efter henne eftersom de trodde hon gömde sig för en våldsam expojkvän. Men hon hade fler skäl att försvinna och har levt i London under ett annat namn i alla år. Skjutningarna ska visa sig hänga samman och det mörka förflutna gör sig påmint på olika sätt.

Jag rekommenderar varmt "Tio grisar nere" - precis som jag gjort med alla böckerna i den här serien! Föredrar ni att lyssna så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Anna Maria Käll och den är dryga 8 timmar lång. Nu önskar jag er alla en riktigt fin fredagskväll! 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar