Sök i den här bloggen

Translate

lördag 24 oktober 2020

"Vargasommar" av Hans Rosenfeldt

Om jag igår bjöd på ett icke-tips så kommer här i stället ett hett lästips! "Vargasommar" av Hans Rosenfeldt är en skickligt berättad och riktigt spännande bok som underhöll från första till sista sidan. Jag gillar speciellt att staden Haparanda får berätta delar av storyn från sitt perspektiv. Boken är den första delen i en ny kriminalserie och jag ser med spänning fram emot fortsättningen. 

Två döda vargar hittas och när man analyserar dem upptäcker man att de har ätit människa. Hannah Wester och de andra vid Haparandapolisen blir förbryllade då de inte har några anmälningar om saknade eller döda lemlästade personer. Men så kan man koppla det till en blodig uppgörelse i den undre världen på den finska sidan av gränsen. Men hur kommer det sig att en av de inblandade hamnade i skogen utanför Haparanda? Narkotikaspåret är starkt och det kommer snart att visa sig att inte bara polisen, utan också en ryska vid namn Katja, är intresserad av vad som hänt. Det som kommer att utspela sig i staden de kommande dagarna är något ingen kunnat förutspå...

"Vargasommar" är som sagt en bok som jag verkligen tycker att ni ska läsa! 🧡 Och fördrar ni att lyssna så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Lo Kauppi och den är 12 timmar och 22 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar