Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 16 oktober 2024

"Skallben" av Johan Brännström

Den femte delen i Johan Brännströms serie om Mikaela Sköld heter "Skallben" och den har jag lyssnat på nu ☠️ Överlag så tycker jag att det är en nervkittlande och välskriven deckare, men det var några saker som jag inte tycker gick ihop eller förstod meningen med. Jag vill inte skriva vad för jag vill inte förstöra boken för er, men känner ni som jag så kommer ni förstå om ni läser eller lyssnar på den. Men som sagt så är det mest bra så jag kan med gott samvete rekommendera den 💙 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntsson och den är 11 timmar och 7 minuter lång.

Jag vet inte om "Skallben" avslutar den här serien, men den skulle kunna göra det. Jag hoppas i alla fall att jag får läsa/lyssna på fler böcker av den här författaren i framtiden 🤍 Vill ni veta mer om tidigare böcker så sök på författarens namn i sökrutan ovan.

måndag 14 oktober 2024

"Alla mord bär till Rom" av Sofia Rutbäck Eriksson

För allra första gången är jag faktiskt lite besviken på en bok av Sofia Rutbäck Eriksson. "Alla mord bär till Rom" är den sjätte delen i serien Morden runt med Herkules Persson och jag tycker att det är en alldeles för tunn historia även för att vara en mysdeckare. Jag tycker heller inte att den är lika rolig som den här författarens böcker brukar vara 🔍 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 5 timmar och 12 minuter lång.

Jag gillar den här serien och väljer att se den här boken som en bump i vägen och hoppas att Herkules nästa äventyr blir lite mer roligt mysspännande 💜 Vill ni läsa om andra mycket bra böcker av den här författaren så sök på namnet i sökrutan ovan.

söndag 13 oktober 2024

"Isgudarna" av Mons Kallentoft

Jag har skjutit lite på att lyssna på "Isgudarna" eftersom jag tyckte att den var lite för vintrig då den kom 🧊 men nu har jag gjort det och jag måste säga att det var den bästa boken på länge av Mons Kallentoft 💙 Huvudkaraktären Malin Fors håller sig nykter hela boken igenom och det blir enligt mig en mer spännande intrig då man slipper en inramande alkoholdimma ⛄ Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 8 timmar och 5 minuter lång.

"Isgudarna" är den femtonde delen i serien om Malin Fors och vill ni veta mer om de tidigare delarna så söker på författarens namn i sökruta ovan. Vill ni mysa med lite isande spänning så är "Isgudarna" ett bra val av bok 🤍

fredag 11 oktober 2024

"Rósa & Björk" av Satu Rämö (originaltitel: "Rósa & Björk")

Jag har lyssnat på uppföljaren till Satu Rämös "Hildur" 🎧 Den heter "Rósa & Björk" och den är lika spännande och bra som den första boken 🤍 En deckare som utspelar sig på Island blir lite extra kittlande då den karga och ensliga miljön får rama in den spännande storyn. Jag gillar också karaktärerna i den här serien 🗻 Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 12 timmar lång. 

"Rósa & Björk" är alltså den andra delen i Hildurserien och vill ni veta mer om första boken så kan ni klicka på titeln i början av inlägget. Nästa del i serien kommer i början av nästa år och den ser jag fram emot 🩶

tisdag 8 oktober 2024

"Nationens fiende" av Tony Johansson

Äntligen kom den fjärde fristående delen i Tony Johanssons serie om My Englund och Erik Larsson 💙 Den heter "Nationens fiende" och den är lika hissnande spännande som de tidigare böckerna i serien 💦 Utöver att det är väldigt välskrivet så är också karaktärerna intressanta och fängslande så helheten blir otroligt bra 💛 Ljudboken är uppläst av Reine Brynolfsson och den är 10 timmar och 27 minuter lång. 

Böckerna i den här serien må vara fristående, men jag tycker absolut att de ska läsas/lyssnas på i ordning för att inte missa riktigt spännande böcker 💥 Vill ni veta mer om de tidigare delarna så söker ni bara på författarens namn i sökrutan ovan. 

söndag 6 oktober 2024

"Mord i dimfrost" av Lena Risberg

Jag har nu lyssnat på "Mord i dimfrost" ❄️ Det är den femte delen i Lena Risbergs serie om Bim och Ninni och det är en riktigt höstig mysdeckare som bjuder på rysmys 🧡 Alltså perfekt att hälla upp ett glas bubbel och kura upp i soffan med 🥂 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 5 timmar och 14 minuter lång. 

Jag har också lyssnat på de fyra tidigare delarna i den här serien så dem kan ni läsa mer om här på bloggen. Men vill ni bara läsa eller lyssna på "Mord i dimfrost" så går det absolut att göra det som fristående bok.

fredag 4 oktober 2024

"Sömngångaren" av Lars Kepler

Det har kommit en ny del i serien om Joona Linna och det är en riktigt spännande bok 🖤 "Sömngångaren" är den tionde boken i den här serien av Lars Kepler och jag tycker nog att den är en av de bästa 🤍 Under seriens gång har kvaliteten varierat lite så det är kul att kunna ge ett högt betyg till den här boken. Att det inte blir högsta betyg beror på att jag tycker att det blir lite för många blodiga detaljer, men det är ju en smaksak om en gillar det eller inte ❄️ Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 18 timmar och 45 minuter lång.

Handlingen i den här boken slutar på julafton så jag kan konstatera att jag nu påbörjat julmyset för året... eller mys kanske inte beskriver känslan jag får av den här storyn men på något sätt har nedräkningen börjat 🤶🏻 Vill ni läsa mer om tidigare böcker i serien så söker ni på författarpseudonymen i sökruta ovan.

torsdag 3 oktober 2024

"Novisen" av Hélène Gullberg

Jag gillade verkligen Hélène Gullbergs första bok ("Adepten") i Majja Skog-serien och blev därför glad när jag såg att den andra delen är här. Av den anledningen känns det oerhört trist att skria att "Novisen" inte alls är lika bra. Jag tycker att den är rörig och det tog ett bra tag att få ordning på tidshopp och karaktärer. Det kan väl till viss del bero på min förmåga att koncentrera mig, men det var inte helt enkelt att göra det när inte heller storyn fångade mig den här gången 💔 Ljudboken är uppläst av Angela Kovács och den är 10 timmar och 6 minuter lång.

Vill ni veta mer om den första delen i så klicka på titeln i början av inlägget. Den boken är mycket mer läsvärd än vad "Novisen" är. Nu får framtiden utvisa om jag kommer fortsätta följa Majja Skogs äventyr framöver. 

tisdag 1 oktober 2024

"Bagdad Bodil och de uppstoppade husdjuren" av Kalle Löfqvist

"Bagdad Bodil och de uppstoppade husdjuren" är en humoristisk mysdeckare och den tredje delen i Kalle Löfqvists serie Morden i Lund 🔍 Jag tycker att boken är lika underhållande och mysig som de två tidigare delarna och jag älskar verkligen karaktärerna i de här böckerna 💚 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 7 timmar och 39 minuter lång. 

Man kan läsa eller lyssna på "Bagdad Bodil och de uppstoppade husdjuren" som fristående bok, men jag rekommenderar er att börja från början med den här serien om ni nu inte redan är i fas 🐇 Ni kan som vanligt läsa mer om de tidigare delarna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.