Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 16 juni 2020

"I skuggan av sektor 5" av Simon Häggström

Realistiskt och brutalt, men också väldigt spännande. Det sammanfattar "I skuggan av sektor 5" som är den andra delen i polisen Simon Häggströms serie om Markus Lundström och Natalia Volotkova som jobbar vid NOA:s människohandelsgruppen i Stockholm. Boken är en bladvändare och handlingen kryper så mycket närmre när man vet att det hela bygger på hur verkligheten ser ut. 

Runt om i Stockholm finns det mängder av lägenhetsbordeller och en stor del av de prostituerade är från Rumänien. Kvinnorna lever i misär och tar emot kunder dygnet runt. De har rekryterats av landsmän i hemlandet och styrs i Sverige av andra rumäner. Markus och Natalia kommer i kontakt med en kvinna som misshandlats svårt av en torsk. Hon påstår att torsken är hallik för en annan grupp kvinnor och det är starten på en utredning mot mannen som kallas Dracu. 

Jag kan så klart inte annat än att rekommendera "I skuggan av sektor 5" men om ni inte redan läst den första delen så börja där. Den heter "Flickorna som sprang" och ni kan läsa om den genom att klicka på titeln.

"I skuggan av sektor 5" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Niklas Engdahl och den är 12 timmar och 39 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar