Sök i den här bloggen

Translate

måndag 15 juni 2020

"Kvinnornas hus" av Lotta Lundh

Återigen har jag lyssnat på en bok där temat är våld mot kvinnor. "Kvinnornas hus" är skriven av Lotta Lundh och det är en fristående bok. Ämnet är så klart vidrigt men också väldigt viktigt då det är alldeles för vanligt i samhället. Jag tycker att storyn är välskriven och den är hyggligt spännande. Ljudboken är uppläst av Magnus Schmitz och den är 7 timmar och 57 minuter lång. 

Det är sommar i den idylliska värmländska staden Lövvik. Folk njuter av solen och det varma vädret men när två kvinnor under kort tid hittas nakna, döda och flytande i vattendraget som rinner genom centrum slås idyllen sönder. Båda kvinnorna levde med män som misshandlade dem, men att båda männen skulle dödat på samma sätt verkar osannolikt. Så vem är det då som dödar utsatta kvinnor? Kriminalpolisen Lars Blom inser att det är en synnerligen brutal seriemördare de jagar och att denne mördare inte alls är klar...

"Kvinnornas hus" är ett tips för hammocken i sommar! Den är som sagt både spännande och intressant. Jag har tidigare läst "Familjen" av samma författare och den kan ni läsa om ifall ni klickar på titeln. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar