Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 10 mars 2022

"Hitta dem döda" av Peter James (originaltitel: "Find them dead")

Jag kan inte annat än att fascineras av hur Peter James lyckas skriva så många böcker och ändå behålla mitt intresse för dem eftersom det alltid känns nytt och fräscht. "Hitta dem döda" är den sextonde (om jag räknat rätt) boken i serien om Roy Grace. Även den här gången är det som sagt riktigt spännande och intressant och om jag nu inte hade lyssnat så skulle jag ha kallat den en bladvändare. Ljudboken är uppläst av Peder Falk och den är 16 timmar och 37 minuter lång.

Efter att ha avslutat sin utstationering vid Londonpolisen får Roy Grace ett tips om en mäktig knarkhandlare som har sin bas i Brighton och redan första dagen tillbaka på sitt gamla jobb kallas han till en brottsplats där ett hänsynslöst mord begåtts. Sakta dras både utredningen och Grace in i den grymme knarkhandlarens sfär. Han är ställd inför rätta men även från den positionen gör han allt för att gå fri. Han drar sig varken för mord eller jurypåverkan. I juryn sitter Meg Magellanoch och hon blir ett av hans offer. Megs dotter är ute på en resa tillsammans med en väninna och Meg blir hotad med att något kommer hända dem om hon inte kan få juryn att komma fram till en frikännande dom. 

Ni kan läsa om de tidigare böckerna i den här serien genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Jag kan lova att även de böckerna är mycket läsvärda. "Hitta dem döda" är en bra bok att sätta sig med om man vill tänka på något annat för en stund 💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar