Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 9 mars 2022

"Tunn is" av Matt Goldman (originaltitel: "Broken ice")

Den andra boken i serien om privatdetektiv Nils Shapiro heter "Tunn is" och den har jag lyssnat på nu. (Första delen, "Kalla spår", kan ni läsa om genom att klicka på titeln) Det här är en trevlig deckarserie som bjuder på vintrig och nervkittlande spänning. Det som gör att de här böckerna sticker ut lite är karaktärerna som är intressanta och får mig att vilja läsa vidare. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 12 timmar och 38 minuter lång. 

Nils Shapiro får ett nytt uppdrag - att hitta Linnea Engstrom, en tonårstjej som försvunnit från den lilla staden Warroad i Minnesota. Det är hennes föräldrar som anlitar honom. I Warroad har invånarna gått man ur huse och åkt in till Minneapolis för en stor hockeyturnering. Dagen därpå visar det sig att Linnea aldrig kom hem igen. Dessutom har ytterligare en tonåring försvunnit - Linneas kompis Haley Housch. När Haley hittas död tar sig Shapiro genast till brottsplatsen, men så fort han anländer är är det någon som skjuter på honom med pilbåge. Han träffas men klarar sig från en säker död med lite tur och hjälp från rättsläkaren som befinner sig på platsen. Trots allvarliga skador lämnar Shapiro sjukhuset så fort han kan och tillsammans med sin före detta poliskollega Anders Ellegaard, som han numera driver sin säkerhetsfirma med, ger han sig ut på en intensiv mördarjakt och ett alltmer desperat sökande efter den försvunna Linnea Engstrom. 

Matt Goldman är en bra deckarförfattare som skriver intressanta och läsvärda böcker. Det går absolut att läsa/lyssna på "Tunn is" utan att först ha läst den första boken i serien, men som vanligt rekommenderar jag att man börjar från början. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar