Sök i den här bloggen

Translate

lördag 12 mars 2022

"Till minne av en mördare" av Pascal Engman och Johannes Selåker

Wow vilken fängslande bok!! Äntligen kom det en riktigt bra nagelbitare 🖤 Dessutom bjuder "Till minne av en mördare" på en underbar nostalgitripp tillbaka till sommaren 1994 och fotbolls-VM i USA. Att det sedan också hände en hel del hemskheter detta år hade jag förträngt men även dem påminns man om och som ni redan förstått så gillar jag den här boken väldigt mycket. Att Pascal Engman är en väldigt bra författare visste jag redan och tillsammans med Johannes Selåker blir det minst lika bra. Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är dryga 19 timmar lång.

I skuggan av Mattias Flinks massmord i Falun sker ytterligare ett mord. En kvinna hittas strypt till döds och snart står det klart att hon bara är ett av flera offer som mördats med samma tillvägagångssätt. Kvällen hon mördas har hon blivit utsatt för ett övergrepp av skådespelaren Micael Bratt. Han försökte tvinga sig på henne på en toalett på krogen och blev utkastad. Självklart blir Bratt huvudmisstänkt. Den nyss hemkomne FN-soldaten och polisen Tomas Wolf ger sig tillsammans med en kollega ut på jakt efter mördaren. På annat håll har kvällstidningsreportern Vera Berg fått upp ögonen för samma fall. Hon är själv på flykt från sin före detta kille och hans MC-gäng. Veras grävande leder till att hon börjar misstänka Tomas Wolf. Hon känner att det är något med den mannen som inte stämmer. Men sakta börjar både Vera och Tomas misstänka att de båda är på fel spår och så småningom börjar de samarbeta. 

"Till minne av en mördare" är en av årets hittills bästa böcker och jag rekommenderar den å det varmaste 🤍 Boken är välskriven och intrigen är både spännande och intressant. Och glädjande nog, för t.ex. mig som sörjer att boken nu är utlyssnad, så är detta första delen i den nya serien Skymningsland 💕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar